Aino Tuokkola iski jatkoajalla – SB-Pro pelaa Suomen Cupin voitosta

SB-Pro Nurmijärveltä eteni TPS:n vastustajaksi naisten Suomen Cupin huomiseen loppuotteluun kaatamalla perjantain myöhäisvälierässä EräViikingit 3-2 Aino Tuokkolan jatkoaikamaalilla.

Avauserän parhaaksi paikaksi jäi EräViikinkien Inka Lippojoen tolppalaukaus, kun SB-Pro ei saanut purettua EräViikinkien pelaajavartiointia eivätkä nämä löytämään laukaisutilaa Pron puolustuksen keskeltä. Toisessa erässä onnistui, kun SB-Pro pääsi katkoon keskialueella ja joukkueen riveihin alasarjoista palannut Jaana Lirkki kiskaisi pallon takayläkulmaan. Elisa Vilhunen nosti keskeltä tasoituksen Inka Lippojoen tarjoilusta, mutta ilo jäi kahdeksaan sekuntiin, kun Aada Ísometsä lapioi maalin edestä Pron jälleen edelle. EräViikinkien tasoituksen pohjusti päätöserän puolivälissä SB-Prolle kasvoihin osuneesta mailasta vihelletty jäähy, joka päättyi heti alkuunsa maaliin. Manta Likki suti tilanteesta tuomitun lähivapaalyönnin kakkospallon verkkoon. Varsinaisen peliajan loppu oli EräViikinkien painostusta, mutta maalipaikat kuivuivat yhä uudelleen ohilaukauksiin tai Pro-vahti Milla Jaatisen torjuntoihin. Jatkoaika katkesi neljän minuutin kohdalla, kun Aino Tuokkola ylsi pomppivaan diagonaalisyöttöön ja kiskaisi pallon ohi EräViikinkien virolaisvahti Saskia Ormakin.

– Tiukka peli takana ja tämä kyllä maistuu, SB-Pron sankari Aino Tuokkola tiivisti tunnelman Ylen haastattelussa.
– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän tahmeaaa tekemistä, mutta toisessa saatiin koneet hyvin käyntiin ja siitä se lähti, kuitattiin paikat.
SB-Pro ei lähde voittamatonta TPS:aa vastaan alistuneena.
– Lähdetään pelaamaan meidän kauden parasta peliä ja hakemaan mitalit kotiin.

SB-Pron vastuuvalmentaja Janne Kangasluoma ylisti pelaajiensa suoritusta.
– Mistä olen todella ylpeä, on, että luotettiin koko ajan omaan tekemiseen. Lähdettiin oman pelin kautta ja aika hyvin tiedettiin, mitä kaveri lähtee tekemään. Saatiin se aika nätisti kiinni ja pidettiin kontrolli meillä. Ensimmäisessä erässä hukattiin vielä liikaa palloja, mutta toisessa ja kolmannessa alettiin pysyä pallolla ja se tuotti tulosta.
Myös valmentaja uskoo SB-Pron mahdollisuuksiin TPS:aa vastaan.
– Kolme kertaa on kokeiltu ja aina saatu jotain heiltä tukittua, huomenna lähdetään siitä, että viime kohtaamiseen verrattuna tehdään taas tiettyjä asioita paremmin.

Esa Takalon ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Naisten Suomen Cupin välierä

SB-Pro–EräViikingit 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 24.14 Jaana Lirkki (Anna Hiltunen) 1-0 sr, 26.46 Elisa Vilhunen (Inka Lippojoki) 1-1, 26.54 Aada Isometsä (Jenni Rautanen) 2-1.
3. erä: 48.13 Manta Likki (Maura Paajanen) 2-2 yv.
Jatkoaika: 64.15 Aino Tuokkola (Anni Räisänen) 3-2.

Torjunnat:
Milla Jaatinen SB-Pro 5+8+9+0=22.
Saskia Ormak EräViikingit 2+5+3+0=10.

Jäähyt: SB-Pro 2 min, EräViikingit 0 min.

Erotuomarit: Toni Nerg ja Anssi Sinisalo.

Yleisöä: 145.

Suomen Cupin loppuhuipentuma jatkuu Hämeenlinnan Loimua Areenalla seuraavasti:

Lauantai 21.1.2023

klo 11.45 Classic – Nokian KrP (miesten 1. välierä)
klo 15.15 OLS – M-Team (miesten 2. välierä)
klo 18.45 naisten finaali TPS–SB-Pro

Sunnuntai 22.1.2023

klo 13.00 naisten pikkufinaali: O2-Jyväskylä II – AFC Campus
klo 17.00 miesten finaali

Kuvat: Esa Takalo

Ottelun maalikooste

Jaa artikkeli