Tietopaketti: 3v3 salibandyn MM-kisat Lahdessa

Lahdessa pelataan U19-naisten MM-kisojen yhteydessä myös salibandyn kaikkien aikojen ensimmäinen 3 vastaan 3 -pelimuodon MM-turnaus. Turnaus pelataan lauantaina ja sunnuntaina.

Mistä on kyse?

3v3 MM-kisoihin osallistuu kaikkia 46 joukkuetta, ja Suomi osallistuu viidellä joukkueella. Maailmanmestaruudesta pelataan miehissä ja naisissa.
3v3 formaatti on vauhdikas ja viihdyttävä. Salibandyssa 3v3-pelimuodolla on harjoiteltu ja pelattu käytännössä aina, mutta MM-turnaukset ovat lajille vielä uutta.
– Ruotsista tulee kovat joukkueet eli niin kutsuttu Guldsteget-ryhmä, jossa on Svenska Superliganin pelaajia. Sveitsissä taas halukkaat saivat ilmoittautua mukaan, ja tarjolla oli noin 150 ehdokasta, ilmeisestikin 3 vastaan 3 -muotoa pelanneita pääsarjapelaajia, Suomen maajoukkueiden GM Jari Oksanen taustoittaa.

Ohjelma ja tulokset

Parasta tapa seurata 3v3 MM-kisojen kulkua on Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n sovellus, josta löytyy ajantasaisen otteluohjelma, tuloseuranta sekä muuta sisältöä.

Linkki: Miesten 3v3 MM-kisat IFF app
Linkki: Naisten 3v3 MM-kisat IFF app

Suomen joukkueet

Suomi osallistuu turnauksiin kolmella miesten ja kahdella naisten joukkueella. IFF:n jäsenmaat saivat lähtökohtaisesti ilmoittaa mukaan yhden tai kaksi joukkuetta.
– Suomi ilmoitti molempiin kaksi. Lisäksi IFF pyysi, saadaanko yksi joukkue lisää, koska oli yhden vajaus. Molempien sarjojen voittajat 6.4. Triplassa pelatusta SM-turnauksesta edustavat Suomea nimellä Finland White, ja Finland Blue -joukkueet valitsivat liiton nimeämät valmentajat, salibandymaajoukkueiden general manager Jari Oksanen kertoo.
– Miesten Finland Blue koostuu Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvelevista pelaajista ja naisten Finland Blue vuosina 2000-2003 syntyneistä pelaajista, jotka ovat jo olleet naisten maajoukkueringissä tai lähellä sitä. Finland Lahti puolestaan voitti viime keväänä Lahdessa pelimuodon SM-turnauksen, ja se koostuu LASBin liigapelaajista.

Linkki: Suomen joukkueiden kokoonpanot

Pelimuoto / säännöt

Turnauksissa sovelletaan IFF:n 3 vs 3 -sääntöjä, joissa peliaika on 2 x 10 minuuttia ja peliaika osittain juoksevaa eli kello pysäytetään esimerkiksi maalin tai jäähyn vuoksi tai erotuomarin erikseen niin päättäessä. Joukkueen kokoonpanoon saa nimetä korkeintaan kahdeksan kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Kentän koko on 22 metriä kertaa 11 metriä.

MM-pelejä pelataan Lahden Suurhallissa viidellä kentällä.

Vapaa pääsy

3v3 MM-kisojen otteluita voi seurata maksutta paikan päällä Lahden Suurhallissa. U19-naisten MM-kisojen lipunmyynti-infot.

Striimit

Kaikki turnauksen ottelut nähdään suorina Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n sovelluksen kautta. Sunnuntaina pelattavat turnauksen ratkaisuottelut nähdään lisäksi SalibandyTV:ssä. Sekä IFF:n sovelluksessa että SalibandyTV:ssä lähetykset ovat maksuttomia. Kummankin palvelun käyttö vaatii kirjautumisen.

Linkki: Finaalipäivän pitkä lähetys SalibandyTV:ssä

Jaa artikkeli