10 000 osallistujaa, 20 lajia ja 0 euroa - Salibandy oli mukana Olympiapäivän riemussa

Suomen Olympiakomitea järjesti Olympiapäivän Helsingin Stadionilla eilen keskiviikkona. Olympiapäivä oli kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antoi mahdollisuuden löytää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen. Salibandya oli edustamassa ja esittelemässä helsinkiläisseura M-Team.

Olympiapäivä keräsi yhteen lajikokeilupisteitä 20 eri lajin edestä sekä tarjosi maksuttoman ja kaikille avoimen ympäristön liikkua, testailla ja löytää kipinä uuteen lajiin. Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä sai heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi ja ohjelmassa oli myös huippu-urheilijoiden tapaamista, näyttelyitä sekä työpajoja.

Helsinkiläisseura M-Team oli edustamassa ja esittelemässä salibandya lajipisteellään yhdessä Suomen Salibandyliiton kanssa. M-Teamin pisteellä pääsi kokeilemaan muun muassa Katusählyä, Säbäfortunaa sekä tarkkuuslaukauspistettä. M-Teamin toiminnanjohtaja Jyrki Paajanen hehkutti tapahtumaa onnistuneeksi ja liikunnan ilon täyteiseksi.

-Parasta tapahtumassa oli nähdä lasten ilo liikunnan parissa. Osallistuvat seurat ja liitot olivat nähneet paljon vaivaa tapahtuman eteen puhumattakaan olympiakomiteasta, jonka puolesta järjestelyt sujuivat ensiluokkaisesti. Paikalle saapui todella paljon porukkaa. Salibandyn lajipiste oli yksi suosituimmista ja toimintapisteillä oli jono aamuaikaisesta ihan tapahtuman loppuun asti, kertoo Jyrki ja jatkaa:

-M-Teamille tapahtumat keskeisellä toiminta-alueella eli keski-Helsingissä ovat arvokkaita niin lajimarkkinoinnin kuin salibandykoulujen promootionkin kannalta. 

Tapahtumaan osallistui ihmisiä laajalla skaalalla niin perheistä kaveriporukoihin ja jokaiselle osallistujalle riitti testattavaa päivän aikana monipuolisten lajipisteiden toimesta. Auringonpaiste ja liikunnan ilo houkuttelivat paikalle myös turisteja aistimaan tapahtumatunnelmaa ja kokeilemaan eri urheilulajeja. Salibandyliiton ulkona pelaamisen kiertuepromoottori Minja Kolkka fiilisteli myös päivää:

-On upeaa, että tämän kaltaisia tapahtumia järjestetään koko perheelle, jossa ikään katsomatta kaikki pääsevät kokeilemaan ja osallistumaan. Monet saivat varmasti uutta tietoa monista eri lajeista ja toivottavasti löysivät myös kipinän uuteen harrastukseen!

Suomen Olympiakomitea järjesti tapahtuman yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilumuseon sekä Olympiakomitean jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue myös:

Olympiapäivä keskiviikkona Helsingissä – Ilmaistapahtuma kokoaa 20 lajia yhteen

M-Team nettisivut

Jaa artikkeli