MAAJOUKKUETIE - pelaajakehityksen uusi aika

Salibandyliitto uudistaa pelaajakehitysjärjestelmän. Uusi kokonaisuus kantaa nimeä MAAJOUKKUETIE.

Julkaistu 28.11.2016 12:55

Suomi on maailman paras salibandymaa. Tämä tavoite on kirjattu salibandyn vuoteen 2028 ulottuvaan visioon ja strategiaan.

Uusi MAAJOUKKUETIE vastaa tähän haasteeseen ja vie osaltaan pelaajakehitystä ja arjessa tapahtuvaa valmennusta eteenpäin. MAAJOUKKUETIE toteutetaan Eerikkilän Floorball Academyn (FBA) toimintaperiaatteiden mukaisesti. Pelaajakehityksen varmistamisen lisäksi keskeistä on seurojen valmentajien ja valmennuspäälliköiden osaamisen lisääminen.

Ikävaiheittainen eteneminen MAAJOUKKUETIE-järjestelmässä

Kuva 1. Ikävaiheittainen eteneminen MAAJOUKKUETIE-toiminnassa.

MAAJOUKKUETIE-toiminnassa pelaajien kehitystä seurataan säännöllisesti ominaisuuksien ja pelaamisen osalta. FBA-toimintamallin mukaisesti valmentajat ovat koko ajan kiinni kehitysprosesseissa. Paranevat valmennusprosessit auttavat seurojen oman valmennuslinjan kehittymistä ja tukevat tavoitteellista harjoittelua yksittäisten joukkueiden ja seurojen sisällä.

Yhteinen maajoukkuetoiminnan toimintatapa ja linjaukset ovat tärkeitä. Linjaukset muodostavat osan suomalaisen salibandyn pelillistä ja valmennuksellista identiteettiä. Maajoukkuetoiminnan kokonaisuuden muodostavat U16-pojat ja -tytöt, U19-pojat ja -tytöt, U23-miehet ja A-maajoukkueet (miehet ja naiset).

Salibandyliiton ja Eerikkilän valmennuskeskuksen yhteistyö on keskeinen osa MAAJOUKKUETIE-toimintaa. Eerikkilän Floorball Academyn kanssa yhteisesti resursoidaan toimintaan lisää toimihenkilöitä. Lisäksi rekrytoidaan MAAJOUKKUETIE-valmentajia, jotka muodostavat tärkeän verkoston eri ikäluokan pelaajien kehittämisessä.

Vuosikello


Kuva 2. Vuosikello.

Perusharjoittelussa tärkein taho on seurajoukkue. Arkiharjoittelua tukee vahvasti paikallinen Urheiluakatemia, jos sellainen pelaajan toimintaympäristössä on. FBA tuottaa konseptin, jolla kehittymisen seurantaa toteutetaan ja jäntevöitetään käyttämällä kerättyä faktaa. MAAJOUKKUETIE vie kokonaisuutta leveällä rintamalla eteenpäin.

Salibandyliiton MAAJOUKKUETIEn ja Eerikkilän FBA:n yhteinen tavoite on viedä suomalainen pelaajien kehittämisen malli  maailman parhaaksi.

Yksityiskohtaisempaa sisältöä julkaistaan pian. Seurajoukkueiden haku ja henkilörekrytointi käynnistyvät joulukuussa.

Kuva: Salibandyliitto

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.