Välierät vauhtiin - SPV ja Happee nappasivat ensimmäiset kiinnitykset

Salibandyliigan välierät alkoivat kotivoitoilla kun ennakkosuosikit Happee ja SPV löivät helsinkiläiset haastajansa Tapanilan Erän ja SSV:n. Happeen voitto tuli ehjällä suorituksella, mutta SPV joutui kaivamaan itsestään uuden ryhdin kesken pelin.

Seinäjoella Mikael Lax laukoi vieraat pelin puolivälissä jo 3-7-johtoon, mutta pakkopaikassa SPV heräsi. Erätaukoon mennessä Juha Kivilehto, Jukka Pelto-Arvo ja Mikko Kohonen olivat tuhatpäisen yleisön riemuksi kuroneet eron yhteen, ja päätösjaksolla Peliveljet karkasi. Sen alkuun Petri Hakonen tasoitti, ja viimeisellä seitsenminuuttisella Henri Myllymäki sekä Juha Kivilehto tekivät 9-7-voitossa ratkaisevat osumat.

Jyväskylässä osui ensimmäisenä Erän Tommi Rosendahl, mutta sitten otti mestari Happee ohjakset. Juuso Heikkinen laukoi hattutempun ja Veli-Matti Hynynen kaksi osumaa Happeen ottaessa ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 7-3.

SSV ja SPV kohtaavat toisen kerran heti huomenna perjantaina, Erä ja Happee lauantaina.

Välierien ohjelma:

Happee, Jyväskylä – Tapanilan Erä, Helsinki (voitot 1-0)

To 19.3. klo 18:30 Happee – Erä 7-3
La 21.3. klo 17:00 Erä – Happee, Energia Areena Vantaa
Su 22.3. klo 15:45 Happee – Erä, Monitoimitalo Jyväskylä (YLE TV2)
Ti 24.3. klo 18:30 Erä – Happee, Energia Areena Vantaa (tarvittaessa)
Ke 25.3. klo 18:30 Happee – Erä, Monitoimitalo Jyväskylä (tarvittaessa) (VeikkausTV)

Seinäjoen Peliveljet – Salibandyseura Viikingit, Helsinki (voitot 1-0)

To 19.3. klo 18:30 SPV – SSV 9-7
Pe 20.3. klo 18:30 SSV – SPV, Pasilan urheiluhalli Helsinki (VeikkausTV)
Su 22.3. klo 17:00 SPV – SSV, Seinäjoen urheilutalo (ISTV)
Ti 24.3. klo 18:30 SSV – SPV, Pasilan urheiluhalli Helsinki (tarvittaessa) (VeikkausTV)
To 26.3. klo 18:30 SPV – SSV, Seinäjoen urheilutalo (tarvittaessa) (VeikkausTV)

Torstain ohjelmassa oli myös naisten puolivälierä, jossa mestari SB-Pro eteni Classicin ja NST:n seuraksi välieriin  kaatamalla kolmannen kerran M-Teamin. Tänään Pron voittolukemat olivat 9-3 Karoliina Kujalan kirjautettua tehot 3+1.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää