Uusien pelaajien testaaminen pääosassa, kun Suomi taipui Espoossa Ruotsille

Niin maailmanmestari Suomi kuin MM-hopeajoukkue Ruotsikin testasivat isosti uusia pelaajia, kun Ruotsi vei iltapäivän mittelön Espoossa 5-3.

Ruotsi sai pikkuisen revanssin joulukuun MM-finaalista, kun se löi tänään Espoossa Suomen salibandymiehet maalein 5-3. Prahan loppuottelun jälkeen kumpikin esiintyi Espoon Areenan 2383 katsojalle toki vahvasti uudistetuin joukkuein testaten pelaajia kohti 2020 Suomessa pelattavaa seuraavaa MM-turnausta.

Suomi oli alusta asti hyvin pelissä mukana, mutta maalit jäivät avauserässä tekemättä vastustajien ehdittyä yhä uudelleen peittämään laukaukset. Ruotsi livahti erän puolivälissä johtoon ja kasvatti eron kahteen kiusallisella tavalla vain sekunnin osia ennen taukosummerin pärähdystä. Juuri jäähyn saanut Suomi hävisi kulma-aloituksen, ja maalin edessä löysästi merkattu Emil Johansson sai nostaa pallon ohi Santtu Strandbergin.

Jäähyjen puolin ja toisin täplittämä toinen erä alkoi Joonas Pylsyn kavennuksella Peter Kotilaisen poikkisyötöstä, mutta erän lopulla napsui taas omassa päässä. kaksin maalivahti Strandbergin kanssa vapautettu Otto Weidman viimeisteli perusharhautuksella tilanteeksi 1-3, ja vielä ennen taukoa Kasper Hedlundin kaukolaukaus viuhui Suomen maalin etuyläkulmaan.

Päätösjakso näytti jäävän Ruotsin varmisteluksi huolellisella pallon pitämisellä kunnes Suomen kaksi kavennusmaalia sähköistivät tunnelman uudelleen. Otto Lehkosuon syötöllään löytämä Joonas Pylsy nosti pallon maalin kattoon, ja kohta Justus Kainulainen kiskaisi alakulmaan 3-4 syöttäjä Joni-Arttu Siepin merkkauttaessa ensimmäisen pisteensä miesten maajoukkueessa. Suomen loput yritykset Ruotsi kuitenkin onnistui peittämään, ja Johan Samuelsson nosti vielä vieraille viidennen osuman ehdittyään Suomen maalin edessä pitkään syöttöön ennen Juha Kivilehtoa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Petteri Nykyn liukastuttua pari päivää sitten selkänsä leikkauskuntoon johti Suomen peliä valmentaja Samu Kuitunen, joka kertoi uusien pelaajien näyttöpaikan olleen tänään tärkein teema.
– Tultiin peliin vähän kuin lentokenttäporukalla ehtimättä sopia mitään isompaa taktiikkaa. Erätauolla vielä mietittiin, olisiko lähdetty tekemään joitain muutoksia, mutta päätettiin antaa pelaajille näyttöpaikkoja pelin loppuun saakka.
Kuitunen näki ensimmäisen ja kolmannen erän olleen Suomen parhaat.
– Ensimmäinen oli meiltä ihan hyvä mutta toisessa peli jotenkin hajosi, mikä tuotti muun muassa useita alivoimia. Kolmanteen tultiin sitten taas hyvällä ilmeellä.
Samu Kuitunen paljasti myös päävalmentaja Nykyn olleen ottelussa mukana sairaalavuoteeltaan käsin.
– Hän seurasi ottelua ruudulta ja oli molemmilla erätauoilla yhteydessä puhelimitse.

Puolustaja Antti Suomela sekä hyökkääjät Oskari Heikkilä, Riku Holopainen ja Joni-Arttu Sieppi pelasivat tänään ensimmäiset miesten maaottelunsa.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Espoo

Miesten maaottelu

Suomi–Ruotsi 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)

1. erä: 9.39 Gustav Fritzell (Simon Berg) 0-1, 19.59 Emil Johansson (Johan Samuelsson) 0-2 yv.
2. erä: 22.17 Joonas Pylsy (Peter Kotilainen) 1-2, 35.19 Otto Weidman (Linus Holmgren) 1-3, 38.46 Kasper Hedlund (Jonathan Nilsson) 1-4.
3. erä: 49.04 Pylsy (Otto Lehkosuo) 2-4, 50.16 Justus Kainulainen (Joni-Arttu Sieppi) 3-4, 52.29 Samuelsson (Johansson) 3-5.