Tshekin raju alku liikaa Suomen nuorille – 2-5-tappio EFT-turnauksessa

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt kärsivät 2-5-tappion Tshekille EFT-turnauksen toisessa ottelussa.

Kotiyleisön edessä pelannut Tshekki otti ohjat käsiin heti alusta alkaen. Nopeat ja kaksinkamppailuvoimaiset tshekittäret pitivät sinivalkoiset takanaan hyvän alkurynnistyksen tukemana. Suomen parhaat hetket osuivat toiseen erään, mutta tällä kertaa se ei kantanut hedelmää.

– Kypsyys ei nyt riittänyt. Liikettä oli paremmin kuin eilen, mutta pallon kanssa tehtiin välillä huonoja ratkaisuja. Tiedettiin, että Tshekki on vastaiskujoukkue ja aika samanlainen tämä peli oli kuin vuosi sitten Sveitsissä heitä vastaan, päävalmentaja Hannu Santanen kertasi ottelun tärkeimmät asiat.

Tshekki tunnetaan joukkueena, jota on vaikea pysäyttää sen saatua hurmoksen päälle. Näin tapahtui tänään, kun se kotiyleisön tukemana vyörytti heti alkuvihellyksestä saakka.

Ottelu alkoi Suomen kannalta varsin murheellisesti. Tshekin nuoret karkasivat jo yhdeksännellä minuutilla 3-0-johtoon ja kun Suomen puolustuksen merkkauspelikään ei ollut parasta mahdollista, Hannu Santanen kutsui pelaajansa aikalisälle varhaisessa vaiheessa.

– Aikalisällä yritin vain rauhoitella joukkuetta ja painottaa, että mitään ihmeellistä ei tarvitse tehdä ja vain pelata omaa peliämme. Samalla oli tarkoitus katkaista vastustajan flow´ta.

Aikalisän jälkeenkään ei Suomen tahti parantunut, vaan Tshekillä oli paikkoja kasvattaa johtoaan. Suomen paras paikka avautui erän lopulla ylivoimalla, mutta Anni Räisäsen ranneveto osui tolppaan.

Toinen erä oli tuloksellisesti tänään Suomen paras jakso ja tuotti Suomen ainoat maalit. Taimi Mikkolan tilalle kakkoskenttään nostettu Elli Kylmäluoma avasi Suomen maalitilin 25. minuutilla. SSRA:n isokokoinen hyökkääjä sai pallon oikeaan laitaan, otti muutaman nopean askeleen keskemmälle ja laukoi tilanteeksi 1-3. Tshekki ei tästä kuitenkaan hämmentynyt, vaan hyökkäyspään pallonriistosta Eliska Chuda napautti pelivälineen yläkulmaan ja kasvatti eron taas kolmeen.

Suomen toinen ylivoima toi kaivatun tuloksen. Jo ensimmäisessä ylivoimassa hyvää laukaustaan väläyttänyt Anni Räisänen viritti kaukaa pallon matalana Tshekin maaliin, ehdittyään sitä ennen jälleen kolistella tolppaa.

Päätöserässä Inka Lippojoella oli paikka tuoda Suomi Tshekin kantaan, mutta läpiajosta ei maalia nähty. Sen sijaan Nela Havlinova upotti rangaistuslaukauksesta loppuluvuiksi 5-2. Jobinpostia tuli vielä ottelun viimeisellä minuutilla, kun Emilia Pietilä loukkasi jalkansa ja hänet jouduttiin kantamaan pois kentältä.

Huomenna Suomi kohtaa Ruotsin klo 10.

Salibandyn EFT-turnaus, Praha
Alle 19-vuotiaat tytöt
19.10.2019 Tshekki – Suomi 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)
1. erä: 2.33 Pavlina Bacova (Lucie Zelizkova) 1-0, 7.19 Zelizkova (Marie Havlickova) 2-0, 8.30 Eliska Trojankova (Eliska Chuda) 3-0.
2. erä: 24.28 Elli Kylmäluoma (Cira Virta) 3-1, 25.03 Chuda (Trojankova) 4-1, 31.06 Anni Räisänen (Emilia Pietilä) 4-2 yv.
3. erä: 55.17 Nela Havlinova 5-2 rl.

Jäähyt: Tshekki 3×2 min, Suomi 2 min.

Torjunnat: Kristyna Janglova Tshekki 6+8+9=23, Juulia Kataja Suomi: 8+14+8=30

Suomen parhaana palkittiin Anni Räisänen.

Erotuomarit: Christian Crivelli ja Davide Rampoldi, Sveitsi