Tapio Tammisesta U19-tyttöjen päävalmentaja

Julkaistu 26.8.2016 13:43

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandymaajoukkueen valmentajat on valittu. Päävalmentajan tehtävät ottaa vastaan Tapio Tamminen, eräs suomalaisen salibandyvalmennuksen uranuurtajista.

Tamminen tunnetaan salibandypiireissä hyvin. Hän on ollut lajivalmennuksessa mukana 1990-luvun alkupuolelta lähtien ja lukeutuu suomalaisen salibandyvalmennuksen pioneereihin.

Alku tapahtui aikanaan valmentajana Salibandyliigassa, mutta parhaiten Tammisen kädenjälki on näkynyt valmentajakouluttajana. Lukuisat nykyiset huippuvalmentajat ovat olleet hänen vetämillään kursseilla. Tamminen on vastannut myös salibandyn maalivahtivalmennuksen koulutusmateriaaleista.  

Maalivahtivalmentajana hän on kuulunut neljän miesten MM-joukkueen taustatiimiin ja U19-poikien mukana hän on kokenut viidet MM-kisat.  

Hieman yllättäen vasta nyt pitkän päivätyön huippusalibandyn parissa tehnyt "Topi" Tamminen, 56, on ensimmäistä kertaa ikäluokkamaajoukkueen päävalmentajana ja nyt tyttösalibandyn puolella.

- Itselläni oli ajatus, että kun mies- ja poikamaajoukkueiden kanssa on tullut toimittua pitkään, niin jotain annettavaa voisi olla tyttösalibandyllekin ja toki tässä tulee vaihtelua ammatillisesti minullekin, Tamminen kertoo.

Millaisia asioita tuot mukanasi U19-maajoukkueen valmennukseen ?

- Rohkeutta, uskallusta ja pelaajaläheistä toimintaa. Kun nuorten urheilijoiden kanssa toimitaan, niin haluan auttaa heitä kaivamaan esiin rajojaan, hän tiivistää.

Avukseen Tamminen saa Tiina Röningin ja Kari Saukkosen. Röning toimii 2000-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentajana ja Saukkonen samassa tehtävässä 1999-syntyneiden osalta. Joukkueenjohtajana aloittaa Tapio Hämeen-Anttila.

Kaikkien tehtäviinsä nimettyjen sopimukset ovat 2+2-vuotisia ja alkavat 1. syyskuuta 2016.

Naisten maajoukkuevalmennusta täydennetty

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tiimiä on täydennetty valmentajalla ja fysioterapeutilla.

Tommi Seikkula toimii katsomovalmentajana ja pelaajatarkkailijana ja Jussi Kuronen fysioterapeuttina. Kaksikko on tehtävissään jo syyskuun alussa pelattavissa Suomi-Ruotsi-maaotteluissa.

Naisten maajoukkueen tiimi:
Lasse Kurronen, päävalmentaja           
Irina Peltola, valmentaja           
Markus Huhtimo, valmentaja
Tommi Seikkula, valmentaja
Kaarina Salomaa, joukkueenjohtaja           
Jouni Hämäläinen, hieroja/huoltaja           
Heidi Härkönen, hieroja/huoltaja
Jussi Kuronen, fysioterapeutti

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.