Ruotsin Storvreta ja Täby juhlivat Champions Cupin mestaruuksia

Ruotsin mestarit Storvreta miehissä ja Täby naisissa ovat tämän kauden maailman parhaat seurajoukkueet.

Ruotsin Storvreta IBK juhlii neljättä seurajoukkueiden miesten Champions Cupin voittoaan kaadettuaan illan loppuottelussa Ostravassa Sveitsin SV Wiler-Ersigenin 10-4. Aikaisemmin Storvreta on vienyt pokaalin 2010, 2012 ja 2016. Wilerin Joonas Pylsy palkittiin turnauksen arvokkaimpana pelaajana.

Tatu Väänäsen, Joonas Pylsyn ja Krister Savosen Wiler nousi 0–3-tappioasemasta 4–3-johtoon sekä Savosen että Pylsyn onnistuttua maalinteossa, mutta kolmannessa erässä Storvreta käänsi finaalin edukseen laukomalla pallon kuudesti ohi Wiler-vahti Martin Menetreyn. Ruotsalaisten kymmenes maali viuhui sitten tyhjään sveitsiläisverkkoon.

SV Wiler-Ersigenin ainoa maailman seurajoukkueiden ykköstila on vuodelta 2004.

Krister Savonen pokkasi finaalin päätteeksi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon, ja sen jälkeen asteli eteen Joonas Pylsy, joka palkittiin koko turnauksen arvokkaimpana pelaajana.

Naisten Champions Cupin voittaja on ensi kertaa Ruotsin Täby FC IBK, joka murskasi iltapäivän loppuottelussa Sveitsin Kloten-Dietlikon Jetsin 10-3. Vielä finaalin puolivälissä Hana Konickova laukoi Jetsin 3–2-johtoon, mutta sitten iski Täby kahdeksan kertaa peräkkäin. Toiseen taukoon mennessä ruotsalaiset olivat ehtineet 4–3-johtoon, ja päätöserän Täby vei sitten 6-0.

Mestarien maaleista kolme teki Jenna Taivaloja, joka nuorten MM-turnauksessa 2018 oli voittamassa Suomelle hopeaa.