Pirkat ja HaHy kohtaavat naisten TEHO Sport Suomen Cupin pikkufinaalissa

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin pikkufinaali pelataan sunnuntaina Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella. Vastakkain ottelussa ovat cupissa pisimmälle edenneet 1.-4. divisioonan joukkueet Pirkkalan Pirkat ja Hangon Hyrskyt. Ottelu vihelletään käyntiin klo 15:00.

Julkaistu 1.2.2015 12:42

Ottelutapahtumaa emännöivä 2. divisioonassa pelaava Pirkat ylsi Suomen Cupissa välieriin saakka kunnes taipui hallitsevalle Suomen mestarille SB-Prolle. Lisäjännitettä pikkufinaalille tuo se, että Pirkat ja samalla sarjatasolla pelaava HaHy kohtasivat cupissa jo kertaalleen kun Pirkat pudotti hankolaiset puolivälierissä maalein 5-3.

- Edellisessä kohtaamisessa meidän olisi pitänyt reagoida ketjumuutoksin nopeammin kun PirPi pääsi uudestaan ohi tasoituksensa jälkeen. Uskomme että PirPi on voitettavissa ja voittoa lähdemme hakemaan huomenna, kertoo HaHyn puolustaja Mervi Tiikkaja.

HaHyn paikka pikkufinaalissa varmistui kun se kaatoi cupin 3. kierroksella sarjaporrasta korkeammalla pelaavan GrIFK:n kotikentällään 4-3. Joukkueen asennoituminen cup-peleihin muuttui kauden aikana jyrkästi.

- Lähdettiin cupiin mukaan niin kuin muinakin vuosina hakemaan harkkapelejä, varsinkin kun joukkueemme ei treenaa yhdessä ollenkaan. Pudotuspelikierroksilla asetelma sitten muuttui toisinpäin, eli sarjapelit toimivat harjoituksina Suomen Cupin peleille, Tiikkaja kertoo.

Edelliset viisi kautta naisten Salibandyliigaa Kooveessa pelannut Tiina Lehto siirtyi täksi kaudeksi paria sarjaporrasta alemmas Pirkkojen riveihin. Suomen Cupin pikkufinaali sytyttää Lehdon mielestä koko joukkueen taisteluilmeen.

- Jatkuvat jalkavammat pakottivat alemmalle sarjatasolle ja PirPi oli hyvä vaihtoehto koska joukkueella on selkeä tavoite ja silloin pelaamisessa pysyy mielenkiinto yllä, Lehto kertoo.

- Pikkufinaalipaikka ei itsessään ole vielä mikään meriitti, mutta sen voitto olisi hieno juttu! En olekaan vielä yhtään finaalia pelaamalla voittanut.

- Oli todella hyvä päätös että lähdettiin mukaan Suomen Cupiin. Tarkoituksena oli saada mahdollisimman paljon pelejä kauteen ja mitata tasoamme eri sarjatasojen joukkueita vastaan, ja se on toteutunut. Joukkue on syttynyt cupin peleihin paljon paremmin kuin 2. divisioonan peleihin, Lehto kertoo.

Sekä Tiina Lehto että Mervi Tiikkaja odottavat pikkufinaalista todellista jännitysnäytelmää, jossa pienet asiat ratkaisevat kahden tasaisen joukkueen paremmuuden.

- Tasaista vääntöä on luvassa. Tehokkaammin viimeistelevä joukkue voittaa, tiivistää Lehto avaimet ottelun voittoon.

- Odotamme tasaista peliä. On kiva saada revanssi puolivälieräottelusta. Ottelun ratkaisee se kumpi joukkue käyttää maalipaikat paremmin hyödykseen ja puolustaa tarkemmin, kiteyttää Tiikkaja.

Tulosseuranta.

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.