Papas ei hae Naisten Salibandyliigan lisenssiä

Julkaistu 6.5.2015 14:34

Naisten Salibandyliigalisenssien hakupäivämäärään 6.5.2015 mennessä kajaanilainen Salibandyseura Papas ei tule jättämään hakemusta pelaajapulan vuoksi. Viime kauden joukkue hajosi pahemman kerran, ja ilmoittautumisen takarajaan mennessä tiedossa oli vain kourallinen pelaajia.

Seura yritti viimeiseen asti saada rakennettua rungon, jotta liigalisenssiä olisi voitu realistisesti hakea, mutta tässä ei valitettavasti onnistuttu.

Liigapaikan peruminen ilmoittautumisen jälkeen olisi tiennyt sanktiota reilu 8 000 euroa. Elokuun jälkeen tehty perutus olisi tullut vieläkin kalliimmaksi. Seura ei voinut ottaa riskiä ja ilmoittaa joukkuetta sarjaan sen toiveissa, että pelaajavirtaa olisi muodostunut kesän aikana Kajaaniin päin.

Joukkueen rakentaminen ei ole ollut helppoa aikaisempinakaan vuosina, kun pelaajia on lähtenyt Kajaanista opiskelujen ja töiden perässä muille paikkakunnille. Sama oli tilanne myös tänä keväänä. Osaltaan myös oululaisen SS Rankkojen Ankkojen naisten edustusjoukkueen nousu 1. divisioonaan vaikutti siihen, ettei Oulun suunnalta ollut enää tiedossa riittävää määrää pelaajia Kajaanin suuntaan.

Seura tuleekin keskittymään tulevaisuudessa yhä enemmän junioreihin, jotta jatkumo aikuisten sarjoihin voitaisiin jatkossa varmistaa. Seuralla oli edelliskaudella joukkueet tyttöjen B-, D- ja E-junioreissa, poikien C-, D, ja E-junioreissa sekä 07-09 -syntyneille pojille.

Papas ja sen naisten edustusjoukkue ehti pelata korkeimmalla sarjatasolla Naisten Salibandyliigassa vain kaksi kautta. Ensimmäisellä liigakaudella joukkue sijoittui 12:n joukkueen sarjassa 9:nneksi ja seuraava kausi päättyi play offeissa. Liigaa ennen joukkue oli kolkutellut useampana vuotena liigaportteja nousukarsinnoissa.

Menneellä kaudella edustusnaisten joukkue herätti ilostuttavasti kajaanilaisen urheiluväen kiinnostuksen ja kotiotteluita seurasi Kajaanihallissa keskimäärin reilut 160 katsojaa. Papas ry perustettiin vuonna 1996. Samana vuonna perustettiin myös naisten joukkue. Edessä oleva edustusjoukkueen sarjapaikan hakematta jättäminen on seurahistorian ensimmäinen.

Papas ry:n tiedote.

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.