O2-Jyväskylä säilyi dramaattisesti Naisten Salibandyliigassa

Julkaistu 12.3.2016 19:39

 Naisten salibandyn liigakauden loppu oli Jyväskylässä silkkaa draamaa. Kolme viikkoa sitten harva aavisti, miten merkittäväksi O2-Jyväskylän Pinja Juvosen loppusekuntien tasoitusmaali Happeen verkkoon muodostuisi.

Derbyn jälkeen O2 hävisi kaikki kolme ja Happee kaikki neljä otteluaan. O2-Jyväskylä sai kuitenkin kaksi ”ylimääräistä” pistettä protestilla, kun Tampereen Koovee oli peluuttanut joukkueiden kohtaamisessa edustuskelvotonta pelaajaa. Näin jyväskyläläiset olivat kaksi kierrosta ennen loppua tasapisteissä sijoilla 9 ja 10. Vielä tuolloin Happeen maaliero oli 8 maalia parempi.

Happee otti kahdessa viimeisessä pelissään 18 maalia ”miinusta”, kun O2 selvisi seitsemällä. Lopulta O2:n maaliero oli siis kolme osumaa parempi kuin Happeella. Tämä ratkaisi säilymisen ”kuningatarampparien” eduksi. Tilanne olisi voinut muuttua vielä lauantain päätöskierroksella, mutta Happee hävisi sarjakärki Classicille 2-8 ja O2 SB-Prolle 1-6.

- Joukkue on äärimmäisen onnellinen, mutta itselläni on takki täysin tyhjä, ja on vaikea kyetä nauttimaan. Joukkue suunnittelee jo innolla päättäjäisiä, omat ajatukseni taas ovat jo tulevassa kaudessa. Yritän antaa joukkueelle tilaa juhlia ja synkistelen itse täällä bussin nurkassa, O2-Jyväskylän päävalmentaja Jere Viljanmaa totesi lakonisesti paluumatkalla Nurmijärveltä.

Viljanmaa ei potenut huonoa omaatuntoa protestilla saaduista liigapaikan varmistaneista pisteistä. Hän toivoi sydämestään Happeen säilyttävän liigapaikkansa.

- Kaksi tasavahvaa liigaporukkaa olisi seurojen kehittymisen kannalta parasta. Ja olisi hienoa saada jatkossakin tasaisia derbyjä, Viljanmaa sanoi.

- Yksikään liigajoukkue ei olisi meidän tilanteessamme jättänyt protestia tekemättä. Eikä Happeen suunnalta ole mitään syytöksiä tullutkaan. Enemmän itseäni korpeaa Kooveen puolesta. Heillä taistelu mitalista saattaa vaihtua mestarisuosikki Classicin kohtaamiseen jo puolivälierissä ja käytännössä varmaan putoamiseen, Viljanmaa arvioi.

Viljanmaa aikoo jatkaa ensi kaudellakin O2-luotsina, ”jos saa pelaajilta luottamuksen”. Happeen valmennus taas on vaihtumassa, mikä voi aiheuttaa pelaajaliikennettä suuntaan tai toiseen. Viljanmaa toivoi nykyisen runkopelaajiston jatkavan ampparipaidassa.

- Siihen pari täsmähankintaa, niin voimme tapella ensi kaudella pari sijaa ylempänä. Joukkueen sisällä kehityspotentiaalia on valtavasti. Esimerkiksi Veera Jalkanen ja Kiia Avikainen ovat jo ensi kaudella lähellä nuorten maajoukkuerinkiä, jos jaksavat tehdä töitä, Viljanmaa uskoi.

O2-naisten kausi siis päättyi huojentuneisiin tunnelmiin, mutta seuran miesten kauden kliimaksi on vasta edessä. Miesten edustusjoukkue karsii jo viidettä vuotta peräkkäin noususta 1. divisioonaan. Karsinnat alkavat sunnuntaina kotiottelulla Forssan Suuppareita vastaan. Ottelu alkaa Palokan koulukeskuksella kello 17.

Kuvateksti: O2-Jyväskylä hävisi päätöskierroksella SB-Prolle 1-6, mutta sarjapaikan säilyminen maalieron turvin antoi juhlan aiheen.

Teksti: O2-Jyväskylän tiedote.
Kuva: Juhani Järvenpää.

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.