Nimitys: Jarkko Rantalasta Salibandyliiton uusi huippu-urheilujohtaja

Julkaistu 29.5.2017 10:27

Salibandyliiton uudeksi huippu-urheilujohtajaksi on valittu Jarkko Rantala. Hän aloittaa tehtävässään 1.8.2017.

Jarkko Rantalalla, 48, on vahva kokemus huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta. Rantala on valmentanut niin miesten kuin naistenkin pääsarjajoukkueita sekä junioreita. Hän on myös luotsannut päävalmentajana Suomen U19-salibandypojat MM-kultaan.

Salibandykaudella 2016–2017 Rantala valmensi Sveitsissä. Nyt keväällä hän ehti aloittaa poikien MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajana sekä Suomen U16-maajoukkueen päävalmentajana ennen kuin tie vei huippu-urheilujohtajan tehtävään.

Eerikkilän Urheiluopiston ja Salibandyliiton kesken on sovittu siirtymävaiheen järjestelyistä. Uuden poikien MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajan ja U16-maajoukkueen päävalmentajan haku alkaa välittömästi.

– Pesti on luonnollisesti hieno haaste ja mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa Suomen salibandyn tulevaisuuteen. Vaikka vetovastuu tulee minulle, niin koen tehtävän olevan yhtä lailla yhteistyömuotojen rakentamista kuin toiminnan johtamista. Meidän on päästävä yhä lähemmäksi seurojen arkea auttaaksemme heitä mahdollisimman paljon, Rantala linjaa ja jatkaa:

– Huippupelaajaksi kehitytään nyt ja tulevaisuudessa nimenomaan seuroissa. Luonnollisesti tarvitsemme vahvoja maajoukkueita lajimme lippulaivoiksi, mutta perustyö tehdään seurojen arjessa. Onneksi minulla on vahva ja osaava tiimi, joka auttaa pääsemään tehtäviin kunnolla kiinni. Haluan myös kiittää Petri Kettusen antamaa tukea, jota varmasti alussa tarvitsen.

Salibandyliiton edellinen huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen irtisanoutui tehtävästään maaliskuun lopussa. Hän teki pitkän uran Salibandyliitossa toimien huippu-urheilujohtajana viimeiset puolitoista vuotta.

– Haluan kiittää Petriä hänen merkittävästä panoksestaan suomalaisen huippusalibandyn hyväksi. Hän on tehnyt tiiminsä kanssa määrätietoista työtä salibandyn huippu-urheilutoiminnan kehittämiseksi. Jarkko Rantalalla on vahva tausta hänen seuraajakseen. Olen vakuuttunut siitä, että Jarkolla on yhdessä tiiminsä ja seurojen kanssa loistavat edellytykset viedä aloitettua kehittämistyötä eteenpäin kohti tavoitettamme – Suomi on maailman paras salibandymaa, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen toteaa.

Huippu-urheilujohtaja vastaa tehtävässään salibandyn huippu-urheilustrategiasta ja sen jalkauttamisesta, Salibandyliiton huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta, seurayhteistyöstä suomalaisen huippusalibandyn kehittämiseksi, maajoukkueiden toiminnasta ja MAAJOUKKUETIE-pelaajakehitysjärjestelmästä, salibandyn huippu-urheilun sidosryhmäsuhteista sekä Salibandyliiton huippu-urheilusektorin taloudesta.

Kuva: Mika Hilska.

Lisätietoja:
Kari Lampinen, puh. 0400 529 032
kari.lampinen(at)floorball.fi
Salibandyliiton toiminnanjohtaja

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.