Eero Jalo TPS:n sankari Tampereella – huima kiri huipentui jatkoaikavoittoon

Eero Jalo laukoi hattutempun ja jatkoajalla vielä neljännen maalin, kun TPS nousi Nokian KrP:n vieraana neljän maalin takaa jatkoaikavoittoon.

Salibandyliigassa koettiin tänään jo melkein pudotuspelitunnelmaa, kun TPS nousi Nokian KrP:n vieraana päätöserässä neljän maalin takaa tasoihin ja voitti jatkoajalla Eero Jalon maalilla 6-5. Jalo laukoi joukkueensa maaleista neljä.

Kolmatta erää oli pelattu melkein kuusi minuuttia, kun Eero Jalo laukoi TPS:lle vasta 5–2-kavennuksen. Viimeisellä kympillä osui turkulaisille ensin Miko Kailiala ja sitten vielä kahdesti Jalo, jonka tasoitusmaali syntyi ylivoimalla kolme minuuttia ennen loppusummeria. Ykkösketju oli asialla myös voittomaalissa: Janne Hoikkanen kiepahti pallon kanssa hyökkäysalueelle ja syötti oikealle Kailialalle, jonka juuri oikealla hetkellä lähteneen poikkisyötön Jalo puttasi takatolpalta verkkoon.

TPS nousi voitollaan ohi Westend Indiansin viidenneksi pisteen päähän Nokian KrP:stä, kun runkosarjaa on pelaamatta yksi kierros.

Aleksi Ahokas syötti voittajien maaleista neljä ja Riku Tuononen osui kolmesti, kun Welhot löi tiistain toisessa ottelussa kotonaan Steelersin 9-5 ja nousi tasapisteisiin viimeisellä suoran säilyjän sijalla 11 olevan Tiikerien kanssa. Tiikerien maaliero on kuopiolaisia kaksi maalia parempi. Päätöskierroksella kummallakin on tiedossa kova vastus, Welhot kohtaa vieraissa Classicin ja Tiikerit kotonaan TPS:n.

LASB ja EräViikingit pelaavat päätöskierroksen ottelunsa jo keskiviikkona Lahdessa. Lauantaina ovat vuorossa loput kuusi peliä eli ÅIF–Nokian KrP, SPV–Steelers, Classic–Welhot, Tiikerit–TPS, Oilers–OLS ja Westend Indians–Happee.

Salibandyliigan puolivälieräparien valintatilaisuus on vuorossa ensi tiistaina klo 10, kun joukkueiden edustajat ovat koolla mediatilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuudesta on suora lähetys ISTV:ssä.

Arkistokuva: Anssi Koskinen