Classic romahti - KAIS Mora jyräsi Champions Cupin mestariksi

Tampereen Classic kärsi 6-13-tappion ruotsalaiselle KAIS Moralle salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnauksen loppuottelussa Tsekin Mlada Boleslavissa. Suomalaisnaisten hyvä alku vaihtui lopulta murskatappioksi.

Kaikki näytti Classicin kannalta hyvältä, kun Nina Rantala lisäsi johdoksi 3-0 toisen erän alussa. Kreeta Lakkala maalissa teki voitavansa ja torjui mm. kaksi rangaistuslaukausta, mutta Classicin peli suli mitä pidemmälle ottelu eteni. Toinen erä meni lopulta Moralle luvuin 5-1, kun Johanna Holmbom onnistui ennen toista taukoa.

ClassicVaikka Salla Suomela toi viimeisessä erässä Classicin vielä maalin päähän Sanni Niemisen hienosta esityöstä, peli pyöri pahaenteisesti suomalaisten päädyssä ja toisessa erässä alkaneet vaikeudet alkoivat kulminoitua Classicin maalilla viimeisellä kymmenminuuttisella. Therese Karlsson ohjasi 6-4 Tone Einstulenin hienon nousun päätteeksi, Anna Wijk osui vain 19 päässä edellisestä ja minuutin päästä Karlsson viimeisteli hattutempun.

Maalivahti Lakkalan työnnettyä Mora-pelaajan nurin, vastustaja rokotti ylivoimalla luvuiksi 9-4 ja Ingela Hansson heti perään jo ruotsalaisten 10. maalin. Maali-ilottelu jatkui Classicin hakiessa osumia ilman maalivahtia. KAIS Mora namutteli kolme maalia tyhjään verkkoon, Classicin onnistuessa kahdesti kuudella viittä vastaan. Nina Rantalan rangaistuslaukaus muutama sekunti ennen summeria kieli Classicin lamaantumisesta, kun yritys jäi perin vaisuksi.

Miesten Champions Cupin mestaruus ratkaistaan ruotsalaisen IBF Falunin ja välierässä Seinäjoen Peliveljet jatkosta pudottaneen sveitsiläisen SV Wiler-Ersigenin kesken. Falun hakee jo kolmatta perättäistä mestaruutta, kun Wilerille se olisi ensimmäinen laatuaan nykymuotoisessa Champions Cupissa.

Sveitsiläisten riveissä pelaavat suomalaiset Tatu Väänänen, Jami Manninen ja Riku Kekkonen.

Miesten loppuottelu alkaa klo 16:15 ja se tulee suorana Yle Areenassa. Jälkilähetys TV2:ssa alkaa 19:50.

Kuvat: IFF / Jan Pavlíček

Champions Cup, Mlada Boleslav Tsekki

4.10. 2015 Naisten loppuottelu

KAIS Mora, Ruotsi – Classic, Suomi 13 – 6 (0-2, 5-1, 8-3)

1. erä: 11.22 Eliisa Alanko 0-1, 14.47 Kristiina Kauppila (Katriina Saarinen) 0-2.
2. erä: 23.13 Nina Rantala (Ella Alanko) 0-3, 24.51 Therese Karlsson (Anna Wijk) 1-3, 30.09 Moa Tschöp (Wijk) 2-3, 32.58 Petra Hansson (Ellinor Berling) 3-3, 37.35 Malin Andreason (Tschöp) 4-3 yv, 39.41 Johanna Holmbom 5-3.
3. erä: 46.19 Salla Suomela (Sanni Nieminen) 5-4, 51.01 Karlsson (Tone Einstulen) 6-4, 51.20 Wijk (Karlsson) 7-4, 52.20 Karlsson (Tschöp) 8-4, 53.31 Andreason (Wijk) 9-4 yv, 54.10 Ingela Hansson (Amanda Wall) 10-4, 55.59 Eliisa Alanko (Rantala) 10-5 im, 57.03 Wall (Tereza Urbankova) 11-5 tm, 57.32 Andreason (Wijk) 12-5 tm, 58.27 Holmbom (Berling) 13-5 tm, 59.32 Anne Suomalainen (Ella Alanko) 13-6 im.

Ottelun parhaat pelaajat: KAIS Mora Therese Karlsson ja Classic Kreeta Lakkala.

Jäähyt: KAIS Mora 4 min, Classic 6 min

Torjunnat: KAIS Mora Amanda Hill: 5 + 0 + 3 = 8 ja Linnea Jonsson: 0 + 0 + 1 = 1, Classic Kreeta Lakkala: 3 + 9 + 1 = 13

Erotuomarit: Martins Larinovs ja Martins Gross, Latvia.