Pelipassit

Viimeksi päivitetty 30.7.2019 11:07

Pelipassien myynti kaudelle 2019-2020 alkaa 1.8.2019 osoitteessa www.suomisport.fi

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2019-20 pelipasseista, oikealta sivupalkista löydät linkin pelipassien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta.

Pelipassit ja hinnat kaudelle 2019-2020


Lisensseistä pelipasseiksi

Aiemmin Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pelaamiseen on oikeuttanut eri tasoinen lisenssi. 1.8.2018 alkaen passi on korvannut lisenssin. 1.8.2019 alkaen passi nimi korvataan pelipassi nimellä ja hintoihin on tullut muutoksia.

Pelipasseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy, jonka nimi on 1.6.2019 alkaen Pohjola Vakuutus Oy. Kaikkia Salibandyliiton pelipasseja voi ostaa Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä.

Huomioitavaa kaudella 2019-2020:

 • 1.1.2008 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen kisamaailman pelipassi kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • Hoitokorvauksen maksimi pysyy samana kuin kaudella 2018-2019 (15 000 euroa)
 • 1.1.2008 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • Ennen 1.1.2008 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa passiluokissa
 • Oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet
 • Korvataan ortopediset tuet ja sidokset
 • Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa
 • Kipsaushoidon jälkeen maksetaan fysioterapiaa
 • Vahinkotilanteissa ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun soittamalla (0100 5225) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa tai palveluaikojen ulkopuolella verkkopalvelussa vahinkoapu.pohjola.fi tai OP-mobiilissa.

Tutustuthan tarkemmin Sporttiturvan tuoteselosteeseen.

Salibandya seuroissa harrastaville, esim. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia pelipasseja: Pistemestarin pelipassia, Kortteliliigan pelipassia ja Kerhopelipassia. Kerhopelipassi koskee seurojen kerhoja, salibandy-/ sählykouluja kerhomaailman turnauksia, ja on tarkoitettu 2002 ja myöhemmin syntyneille harrastajille. Pistemestarin pelipassi on tarkoitettu vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneille harrastajille.

Ikämiehet ja -naiset pelaavat seniorisarjan pelipassilla.

Valmentajan pelipassi sisältää käyttöoikeuden MyE.Way harjoite- ja ideapankkiin ja toimihenkilön pelipassi käyttöoikeuden Salibandyliiton verkkokoulutusaineistoihin ja toimihenkilöfoorumiin. Erotuomareille on tarjolla oma erotuomarin pelipassi.

RYHMÄVAKUUTUKSET Salibandyn ryhmäpelipassi

Aikuisten ryhmäpelipasseja ja Junioreiden ryhmäpelipasseja voivat hankkia Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät. Ryhmävakuutukset ostetaan osoitteessa www.suomisport.fi, seurakäyttäjätunnuksia käyttäen. Myös ryhmien nimilistat ylläpidetään suomisportissa seurakäyttäjätunnuksella.
HUOM! Seuralla on vastuu huolehtia siitä, että kaikilta ryhmäpelipassiin liitettäviltä henkilöiltä/huoltajalta on pyydetty suostumus siihen, että seura luovuttaa tarvittavat henkilötiedot Salibandyliiton ryhmäpelipassirekisteriin Suomisportiin, sekä tapaturman/äkillisen tapahtuman sattuessa myös vakuutusyhtiölle.
Salibandyliitto suosittelee suostumuksen pyytämistä ilmoittautumisen yhteydessä minkä tahansa seuran käyttämän sähköisen järjestelmän kautta.

 • Aikuisten ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2001 ja aikaisemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät aikuisten harrastetoimintaa ja muille sarjajärjestäjille, joiden kanssa liitolla on sopimuksellinen yhteistyö mm. hallisarjat. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 205 €.
 • Junioreiden ryhmäpelipassi on tarkoitettu 2002 ja myöhemmin syntyneille. Ryhmäpelipassi on tarkoitettu salibandyseurojen kerho-, salibandy/sählykouluryhmille tmv., seurojen järjestämiä kerhoturnauksia varten tulee hankkia oma ryhmäpelipassi/osallistuva joukkue. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 110 €.

Huom! Ryhmäpelipassi ei ole voimassa kortteliliigassa tai muissa Salibandyliiton järjestämissä sarjoissa ja G-junioreiden Kerhomaailman turnauksissa.

Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjola Vakuutukselle normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.

Salibandyn ryhmäpelipassin tuoteseloste löytyy täältä.

Toimintaohjeet seuralle löytyvät täältä.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaamiseen oikeuttava pelipassi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi ja valmentajien valmentajan pelipassi (kilpailupelipassi käy myös).

Aikuisten ja pääsarjan pelipassi

Aikuisten pelipassi on tarkoitettu vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Aikuisten pelipassilla voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Aikuisten pelipassi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Aikuisten pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 213 €, ilman vakuutusta 41 €. Juniori-ikäisellä vakuutus on pakollinen.

Pääsarjan pelipassi on tarkoitettu vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten 1.divarin pelaajille. Pääsarjan pelipassilla ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjan pelipassin voi valita ilman vakuutusta (oma vakuutus) tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 364 €, ilman vakuutusta 49 €. Vakuutus on pakollinen.

Tarkat vakuutustiedot tulee antaa Pääsarjan pelipassin oston yhteydessä (vakuutusyhtiö ja vakuutusnumero).

Kisamaailman pelipassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2008 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Kisamaailman pelipassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa. Nuorten pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 2002-2007 syntyneille D-A-junioreille. Vuosina 2005-1999 syntyneet pojat ja vuosina 2006-2000 syntyneet tytöt (A-C-ikäiset) saavat pelata syntymävuotensa mukaisella pelipassilla myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisamaailman pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 66 €, ilman vakuutusta (oma vakuutus) 41 €. Nuorten pelipassi hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 137 €, ilman vakuutusta (oma vakuutus) 41 €. Vakuutus on pakollinen.

Seniorisarjan pelipassi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Seniorisarjan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 87 €, ilman vakuutusta 27 €.

Huom! Try-out -vakuutuksen myynti on lopetettu vähäisen kysynnän vuoksi!

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilön pelipassi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Toimihenkilön pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 19 €, ilman vakuutusta 10 €.

Erotuomarin pelipassi on erotuomareille tarkoitettu oma passi. Erotuomarilla tulee olla joko pelaamiseen oikeuttava pelipassi tai erotuomarin pelipassi toimiakseen erotuomarina. Erotuomarin pelipassi hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 47 €, ilman vakuutusta 27 €.

Valmentajan pelipassi sisältää käyttöoikeuden MyE.Way harjoite- ja ideapankkiin, johon kirjaudutaan henkilökohtaisella Suomisport-tunnuksella. Pöytäkirjaan merkityillä valmentajilla tulee olla pelaaja- tai valmentajan pelipassi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja A-E – junioreiden sarjoissa. Valmentajan pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 50 €, ilman vakuutusta 27 €.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarin pelipassi on tarkoitettu vuonna 2001 ja aikaisemmin syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin. Pistemestaripassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 12 €, ilman vakuutusta 6 €.

Kortteliliigan pelipassi on tarkoitettu vuonna 2004 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimaan Kortteliliigaan. Kerhopelipassi on tarkoitettu vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kanssa. Kortteliliiga pelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 29 €, ilman vakuutusta 23 €. Kerhopelipassin hinta sisältäen Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan on 12 €, ilman vakuutusta 6 €.

>> Siirry tästä pelipassin ostoon.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.