Pelaajasiirrot

Viimeksi päivitetty 16.1.2020 09:46

Kauden 2019-20 pelaajasiirtoaika päättyi ke 15.1.2020. Keskeneräiset kirjaukset poistetaan. Lisätietoja Salibandyliiton asiakaspalvelusta p. 0400-529017.

Pelaajasiirrot tehdään sähköisesti Salibandyn Palvelusivustolla käyttäen seuralle annettua tunnusta. Ohjeet löydät täältä. Kysymyksiin vastataan numerossa 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30) tai pelaajasiirrot(at)salibandy.fi

Kansalliset pelaajasiirrot 2019-2020
Pelaajista, joilla on ollut SSBL:n pelaajalisenssi kaudella 2018-19 ja jotka pelaavat Salibandyliiton sarjoissa kaudella 2019-20 eri seurassa kuin kaudella 2018-19, tulee tehdä pelaajasiirtohakemus. Mikäli pelaajan joukkue vaihtuu kesken kautta saman seuran sisällä, tulee tehdä hänestä tehdä seuran sisäinen siirtohakemus.

Kaikki pelaajasiirrot tehdään ja maksetaan Salibandyliiton Palvelusivustolla käyttäen liiton jäsenseuroilleen myöntämiä seurakäyttäjätunnuksia*. Siirroissa noudatetaan aina voimassa olevia Kilpailusääntöjä ja erillisiä Pelaajasiirtomääräyksiä (otettu käyttöön kaudesta 2015-16 alkaen).

Huomioitavaa Palvelusivuston siirtojärjestelmässä: Siirtoprosessi hoidetaan alusta loppuun seurojen välillä. Mitään dokumentteja (esim. siirtolomakkeita) ei toimiteta liittoon, ellei sellaista erikseen liitosta pyydetä -> Uusi seura hoitaa tulostettavien dokumenttien arkistoinnin kahden kauden ajan.

* Seuratunnus toimitettiin kaikille liiton jäsenseuroille 27.5.2015 Tämän jälkeen liiton jäsenyyden saaneille seuroille tunnus on toimitettu jäsenhakemus-prosessin yhteydessä. Tunnuksen käyttö Palvelusivustolla vastaa allekirjoitusta. Tunnuksia on yksi per seura. Jos seurallanne ei ole Palvelusivuston tunnusta, ota yhteys puhelinpalveluumme 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30).

Yleistä siirtoajasta
Pelaajasiirtohakemuksia (=pelaaja vaihtaa seuraa) kilpailukaudelle 2019-20 voidaan tehdä ajalla 1.6.2019 - 15.1.2020. Poikkeuksena F-G -juniorit joilla ei ole pelikaudella siirtotakarajaa ja D-E ikäiset juniorit mikäli siirto johtuu paikkakunnalta toiselle muuttamisesta (kts. tarkemmin: Kilpailusäännöt §52)

Siirrot ajalla 1.-30.6.2019 (ns. vapaa siirtoaika)
Vapaa siirtyminen on mahdollista ajalla 1.-30.6.2019. Näissä siirroissa ei tarvita vanhan seuran hyväksyntää. Mahdollinen kasvattajakorvaus kuitenkin neuvotellaan vanhan seuran edustajan kanssa erikseen. Kirjaamismaksut ovat voimassa myös vapaalla siirtoajalla!

Katso tästä hyväksytyt pelaajasiirrot ajalla 1.-30.6.2019

Siirrot ajalla 1.7.2019 - 15.1.2020
Seuran, josta pelaaja siirtyy, on annettava suostumuksensa ajalla 1.7.2019 - 15.1.2020 haettaviin pelaajasiirtoihin. Siirtoprosessia ei voi viedä läpi sähköisessä järjestelmässä ilman, että vanha seura on vapauttanut siirtoa hakeneen pelaajan.

Katso tästä hyväksytyt pelaajasiirrot ajalla 1.7.2019 - 15.1.2020

Välivuoden pitäneiden pelaajien siirto (voidaan kirjata vasta kun uusi pelipassikausi on alkanut elokuussa)
Myös välivuoden pitäneistä pelaajista tulee tehdä pelaajasiirto mikäli seura vaihtuu edellisestä. Tällä toimenpiteellä saadaan ko. pelaajan edustusoikeustieto päivitettyä. Välivuoden pitäneiden pelaajien siirroissa ei ole kirjaamismaksua eikä karenssia. Työkalu välivuoden pitäneiden siirroissa on sama kuin muissakin siirroissa. Järjestelmä tunnistaa välivuoden pitäneen pelaajan edellyttäen että hänellä EI ole ollut pelipassia edellisellä kaudella ja hänelle on ennen siirron kirjaamista ostettu pelaamiseen oikeuttava pelipassi kuluvalle kaudelle. Tällöin siirrossa ei ole karenssia eikä kirjaamismaksua. Pelaaja on käytettävissä heti siirron jälkeen uuden seuransa joukkueen sarjakokoonpanossa.

Kirjaamismaksut
Pelaajasiirtojärjestelmä antaa automaattisesti oikean suuruisen kirjaamismaksun ottaen huomioon kilpailusääntöihin merkityt takarajat. Kirjaamismaksu suoritetaan siirtojärjestelmässä Paytrail-maksuna, joka mahdollistaa yleisimmät maksutavat (eri verkkopankit). Kuitteja ei tarvitse erikseen toimittaa liittoon.

Kirjaamismaksu tulee olla maksettu, jotta siirto etenee sähköisessä järjestelmässä liiton hyväksyntään. Mikäli maksua ei suoriteta 7 vrk:ssa, siirtoprosessi voidaan joutua aloittamaan alusta. Kirjaamismaksun voi suorittaa myös pelaaja omalla Palvelusivusto-tunnuksellaan.

Viimeistään 31.8. liittoon toimitetuista aikuisten siirtohakemuksista suoritetaan liitolle kirjaamismaksuna 34 € ja junioripelaajien siirtohakemuksista 17 €. Sarjapaikan siirron yhteydessä peritään 29§ mukaiset kirjaamismaksut. Kaikista myöhemmin kuin 31.8. tehdyistä hakemuksista peritään kirjaamismaksu, jonka suuruus määräytyy pelaajan uuden sarjatason mukaan:

Siirrot seurojen välillä
Pääsarjoihin (N+M liigat sekä M1div) 135 €
Muihin aikuisten sarjoihin 80 €
A-C -junioreihin 54 €
D-E -junioreihin 23 €
F-junioreihin 0 €

Seuran sisäiset siirrot
Aikuisten sarjoihin 54 €
A-C -junioreihin 34 €
D-E -junioreihin 11 €
F–G -junioreihin 0 €

Järjestelmä tunnistaa automaattisesti oikean suuruisen kirjaamismaksun kulloinkin voimassa olevien kirjaamismaksusääntöjen mukaan. Tapauksissa joissa siirto on kirjattu järjestelmään ennen kirjaamismaksujen korotusta, mutta siirtoprosessia ei ole viety loppuun (ennen kirjaamismaksujen korotusta), liitolla on oikeus mitätöidä kyseinen siirto, jolloin siirtoprosessi tulee aloittaa uudelleen.

Mikäli juniori-ikäisen pelaajan siirtyminen johtuu muuttamisesta toiselle paikkakunnalle, liitto voi vapaamuotoisesta hakemuksesta myöntää vapautuksen kirjaamismaksusta. Hakemus tulee tehdä ennen siirron kirjaamista.

Välivuoden pitäneiden pelaajien siirroissa ei ole kirjaamismaksua eikä karenssia.

Tarkempia määräyksiä pelaajasiirtoja koskien löydät Kilpailusääntöjen luvusta 8 ja erillisistä Pelaajasiirtomääräyksistä. Katso myös UKK-osio, josta löytyy tarkentavia vastauksia mm. kirjaamismaksun suorittamiseen.

Edustusoikeuksien alkaminen ja hyväksyttyjen siirtojen listaus
Siirtyvän pelaajan edustusoikeuden siirtymisestä ja alkamisajankohdasta ilmoitetaan vain liiton internetsivulla (kts. hyväksyttyjen siirtojen listat). Mikään siirto ei astu voimaan ennen 10.7.2019. Kaikissa kansallisissa siirroissa on 3:n vuorokauden karenssi, joka lasketaan siirtohakemuksen hyväksymispäivästä.

>> Siirry tästä tekemään pelaajasiirto!

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.