IBF Falun pysyy voittamattomana

IBF Falun juhlii kolmatta perättäistä Champions Cupin mestaruutta. Vähämaalinen loppuottelu sveitsiläistä SV Wiler-Ersigeniä vastaan päättyi lukuihin 3-2.

Ruotsalainen IBF Falun lähti salibandyn mestarijoukkueiden turnaukseen ennakkosuosikkina ja kesti paineet loppuun saakka. Wiler-Ersigen tarjosi kuitenkin oivan vastuksen, vaikka joutuikin lopulta taipumaan.

Ottelun alku näytti siltä, että Falun menee menojaan. Vikkelä Rasmus Enström (kuvassa yllä) kurotti pallon verkkoon jo viidennellä minuutilla ja 12.44 tulostaululla oli luvut 2-0 Johannes Skogin onnistuessa. Kolmaskin maali oli lähelle, mutta Enströmin vihainen rannekiskaisu ponnahti ylärimasta takaisin.

Sveitsin mestari onnistui pitämään lukemat pieninä ja kiri toisessa erässä tasoihin suomalaisvahvistustensa tukemana. Riku Kekkonen kiepautti pallon maalin takaa etukulmalle, josta Patrick Mendelin sorkki pallon Johan Rehnin taakse. Tasoituksen takakulmaan ylivoimalla sijoitti puolustaja Tatu Väänänen.

Falun järkkyi, mutta ei kaatunut. Voittomaalin kuvion keskeltä laukoi Falunin tähtihyökkääjä Alexander Galante Carlström vajaa kolmetoista minuuttia ennen loppua. Viime minuuteilla Wiler haki tasoitusta ilman maalivahtia. Eilen välierässä Wiler pystyi tähän kahdesti Seinäjoen Peliveljiä vastaan, mutta tällä kertaa temppu ei onnistunut. Paras paikka syntyi Väänäsen kaukolaukauksesta, mutta maalissa Johan Rehn teki tärkeän torjunnan.

Seurajoukkueiden valtikka pysyy vahvasti ruotsalaisilla. Falun otti jo kolmannen perättäisen mestaruuden ja naisten puolella KAIS Mora oli vahvin voittamalla tamperelaisen Classicin 13-6.

Kuva: IFF / Pavel Doubek.

Champions Cup, Mlada Boleslav Tsekki
4.10. 2015 Miesten loppuottelu

SV Wiler Ersigen, Sveitsi – IBF Falun, Ruotsi 2 – 3 (0-2, 2-0, 0-1)

1. erä: 4.18 Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström) 0-1, 12.44 Johannes Skog (Johannes Larsson) 0-2.
2. erä: 28.17 Patrick Mendelin (Riku Kekkonen) 1-2, 35.36 Tatu Väänänen (Matthias Hofbauer) 2-2 yv.
3. erä: 46.37 Galante Carlström (Emil Johansson) 2-3.

Ottelun parhaat pelaajat: Wiler-Ersigen Patrick Mendelin ja IBF Falun Thomas Holmgren.

Jäähyt: Wiler-Ersigen 0 min ja IBF Falun 2 min.

Torjunnat: Wiler-Ersigen Nicolas Wolf: 11 + 5 + 3 = 19, Falun Johan Rehn: 3 + 7 + 7 = 17

Erotuomarit: Henri Heinola ja Manu Marttinen, Suomi

Yleisöä: 1 420.