Yli 20 000 euroa hyväntekeväisyyteen - TikTokkaajat ottivat revanssin Tubettajista

Somesuuruudet pelasivat viime vuoden tapaan hegemoniaottelun Hämeenlinnan Loimua Areenalla järjestetyssä TikTube II:ssa. Tapahtumasta kertyi muhkea tuotto hyväntekeväisyyteen.

Tyhjiä istuimia ei juurikaan Loimua Areenan katsomosta löytynyt, kun TikTokkaajat ottivat yhteen YouTubettajien kanssa. Yleisöä oli saapunut noin 1800 seuraamaan, kuinka sometähdiltä sujuu salibandy.

Eikä ihme, sillä molemmissa joukkueissa nähtiin luja kattaus hyvinkin tuttuja kasvoja ja aktiivisia sisällöntuottajia sosiaalisessa mediassa. Mediapersoonia, joiden seuraajamäärät liikkuvat sadoissatuhansissa. Mikä parasta, ottelun jälkeen nuorilla oli mahdollisuus pyytää nimikirjoituksia ja ottaa yhteiskuvia suosikkiensa  kanssa.

Kuvia ja tunnelmia TikTube II -tapahtumasta Salibandyliiton kuvat.fi-sivustolla.
Ottelusta tuli suora lähetys ja tallenne on katsottavissa SalibandyTV:ssä.

Tapahtumaa organisoimassa ollut Steelersin hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen oli tyytyväinen tapahtuman antiin.

– Yleisöä oli paikan päällä noin 1800, mikä on kolmisen sataa enemmän kuin vuosi sitten. Se 2000 katsojaa olisi ollut mukava saada. Täällä oli toinen samantyyliselle kohderyhmälle suunnattu tapahtuma, joka varmaan vaikutti tähän, hän kertoo.

Vuosi sitten, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran hyväntekeväisyyspottiin kertyi reilut 16 000 euroa. Nyt laitettiin paremmaksi, sillä summa ylitti 20 000 euroa. Tuotto tulee lipunmyynnistä, josta vähennetään vain areenan vuokra-, järjestyksenvalvonta- ja kalustokulut. Summalla saadaan merkittävää apua Steelersin ja SC Urbansin nuoriso- ja juniorityöhön.

– Halutaan, että laji on kaikille. Summalla avustetaan vähävaraisemmista olosuhteista tulevien nuorten perheitä salibandyn kausimaksujen osalta. Lisäksi hankimme tuotolla hiukan valmennukseen tukea, koska haluamme pitää sen laadukkaana.

Idea somevaikuttajien mittelöön sai alkunsa reilut kaksi vuotta sitten, kun Hiltunen pyysi Räpfaijaa esiintymään Steelersin ottelutapahtumaan. Lopulta idea jalostui kaksi kertaa Loimua Areenalla koettuun tapahtumaan.

Konsepti vaikuttaa varsin toimivalta, onko luvassa jälleen jatkoa vuoden päästä?

– Toive olisi, että silloin pelattaisiin osa III, mutta aika näyttää. Iso kiitos kuuluu joukkueidensa kapteeneille Räpfaijalle ja Siniverkkarimiehelle, jotka kokoavat joukkueen ja pitävät pelaajien suuntaan yhteyttä. Meille seurana jää sitten olosuhteista ja muista puitteista vastaaminen, joihin pelaajien on mahdollisimman helppo tulla.

Kuinka sitten itse ottelu eteni?
Vuosi sitten YouTuben joukkue oli vahvempi 8-7. Tänä vuonna tapahtuman nimenä oli enteellisesti TikTube II – The Payback.

TikTok näytti kaapin paikan murskaamalla YouTuben peräti 10-3 (1-2, 3-0, 6-1). TikTokkaajat hyödynsivät erien alut mallikkaasti iskemällä palloa YouTuben verkkoon. Viimeiseen erään lähdettiin TikTokkaajien 4-2- johdossa. Nähdyn perusteella sillä oli enemmän käsiä, jalkaa ja yhteispeliä kuin vastapuolella. Viimeinen erä olikin yhtä päätä ja YouTubettajien maalissa Siniverkkarimies oli mahdottoman tehtävän edessä. Kolmas erä päättyi TikTokkaajille murskaavasti 6-1.

Maaliahnein oli Michael Mäkipää kolmella osumallaan. Näyttävimmästä maalista vastasi Bbasuuu ilmaveivillään. Voittajien alakerran voimahahmo oli puolestaan Takatienpojista Taka II.

TikTube-ottelun kokoonpanot:

TikTok
Maalivahdit: Carola Hakola ja Oivaofficial
Puolustajat: Vilichili2, Vilizuxd, Pottukoira, Kimi.Elias, Seveall, Kaapo Tähkä.
Hyökkääjät: Räpfaija (C), Kliffa, Nella Lipsanen, Mirel.art, Viivi ja Venla, Jaakob Rissanen, Daniel, Michael Mäkipää, Bbasuuu, Takatienpojat.
Valmentajat: Ella Virto, Euro Hoo, Garge, Immu, Muumijens, Rita Piironen,

YouTube
Maalivahti: Siniverkkarimies (C)
Puolustajat: Joona Puhakka, Olli Litmanen, Rapsu, Jokrates, Lissu, Tinke, Palomies Sami.  Hyökkääjät: Janne Saarinen, Andreas Tolonen, Nelli Orell, Paqpa, Mikko Peltsi Peltola, Mauton, Boheemi, HurHur, Mikirotta, Mandimai, Niko Lusenius, Tuomas Mönkkönen.
Valmentajat: Suski ja Ella, Toni Lötjönen.

Erotuomarit: Gabriel Airaksinen ja Vesa Jarho.

Ottelusta tuli suora lähetys ja tallenne on katsottavissa SalibandyTV:ssä.

Kuvat: Ainesmedia

Jaa artikkeli