YLE Urheilu seuraa tiiviisti naisten MM-taivalta alusta loppuun

YLE Urheilu on vahvasti mukana, kun Suomen salibandynaiset kamppailevat MM-kullasta pian käynnistyvissä maailmanmestaruuskisoissa Bratislavassa.

Naisten 11. MM-kisat pelataan 1.-9. joulukuuta Slovakian Bratislavassa. Suomen MM-startti Tshekkiä vastaan on luvassa lauantaina 2. joulukuuta klo 17.

Ylen kanavilla tiedossa on kova kattaus MM-salibandya, sillä Suomen naisten pelit näkyvät suorina lähetyksinä TV2:ssa. Alusta loppuun ja odotettuun MM-finaaliin saakka. Tähän on varauduttu myös Ylen lähetyskartassa.

– Kun muistellaan kahden vuoden takaista MM-turnausta Tampereella, niin vahva oletus on, että Suomi on mukana loppuottelussa 9. joulukuuta. Tähän mekin uskomme, kertoo Ylen salibandylähetysten tuottajana toimiva Anssi Nyberg.

Jos jostain syystä Suomi ei olisi loppuottelussa, vaan esimerkiksi pronssipelissä, sen varalle on olemassa B-suunnitelma.
– Silloin näytämme Suomen ottelun suorana YLE Areenan puolella ja finaali tulee koosteena TV2:ssa, jossa on mukana myös kooste pronssipelistä, hän tietää kertoa.

Nybergin mukaan kisoista on luvassa muutakin sisältöä kuin MM-ottelut.
– Meiltä lähtee paikan päälle kisojen ajaksi myös toimittaja ja kuvaaja, joten joukkueen iholla olemme. Luvassa on ennen lähetyksiä valmentaja- ja pelien jälkeen pelaajahaastattelut. Materiaalia tulee ulos myös urheilu-uutisissamme ja urheiluviikonlopun studiossa kisoja puidaan myös asiantuntijan voimin.

Otteluiden selostuksista huolehtii Matti Härkönen. Asiantuntijana hänellä on Tampereen MM2015-kisoissa samassa tehtävässä toiminut Jonna Karonen.

Maksimissaan Suomi pelaa MM-kisoissa kuusi ottelua. Se käsittää kolme alkusarjapeliä A-lohkossa (vastustajina Tshekki, Norja ja Latvia), puolivälierän, välierän ja mitalipelin. Nykysysteemissä A- ja B-lohkojen kolmoset ja neloset pelaavat vielä karsintaottelun C- ja D-lohkojen kahta parasta vastaan pääsystä puolivälieriin, mutta Suomen osalta tämä on erittäin epätodennäköinen polku.

YLE TV2 -lähetykset naisten MM2017-kisoista
La 2.12. klo 16:55 Suomi – Tshekki
Su 3.12. klo 16:55 Suomi – Norja
Ma 4.12. klo 14:50 Latvia – Suomi
To 7.12. klo 18:00 MM-puolivälierä
Pe 8.12. klo 17:50 MM-välierä
La 9.12. klo 17:50 MM-loppuottelu

Koko otteluohjelma.

Kaikki MM2017-ottelut näkyvät Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) YouTubessa.
O. Nepelu Arena – Channel 1: www.youtube.com/iffchannel
Hant Arena – Channel 2: www.youtube.com/ifflive

Kisasivut
Viralliset MM2017-kisasivut: floorball.org/wfc2017

Kuva: Ville Vuorinen /  MM2015.

Jaa artikkeli