YLE TV2 ja Puhe hoitavat sarja-avauksen – salibandykauden 2017–2018 lähetyksistä lisätietoa ensi viikolla

Salibandyliigakausi 2017-18 alkaa viikonloppuna. Naisten osalta pelit alkavat lauantaina ja miehet pääsevät vauhtiin sunnuntaina. YLE TV2:ssa on suorat lähetykset avauskierroksilta molempina päivinä. Maanantaina 18.9. luvassa on lisää salibandyasiaa YLE Puheen salibandyillassa.

Naisten tv-ottelussa nähdään viime kevään Superfinalistit Classic ja SB-Pro. Lähetys Tampere Areenalta alkaa klo 16:50. Miesten liigakauden tv-avauksessa klo 16:50 nähdään niin ikään Classic, joka saa vastaansa LASBin.

Ottelut selostaa Matti Härkönen. Naisten ottelua kommentoimassa on Jonna Karonen ja sunnuntaina puolestaan Santtu Manner. Erätauoilla luvassa on valmentajahaastatteluja

Salibandyliigan netti- ja tv-lähetyksistä tietoa on luvassa ensi viikon aikana.

– Neuvotteluja on käyty tiiviisti kesästä asti ja haettu Salibandyliigalle toimivinta ratkaisua. Sopimusteknisistä syistä netti- ja tv-lähetysten kokonaisuuden julkistaminen menee kuitenkin ensi viikkoon, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Naisten Salibandyliigan avauskierros la 16.9.2017
16:00 ÅIF – Koovee, Sipoon Areena
16:00 SSRA – EräViikingit, Kastellin monitoimitalo Oulu
16:00 O2-Jyväskylä – NST, Palokan koulukeskus Jyväskylä
16:00 TPS – PSS, HaNi-Halli Mynämäki
17:00 Classic – SB-Pro, Tampere Areena (YLE TV2 16:50)

Miesten Salibandyliigan avauskierros su 17.9.2017
16:00 EräViikingit – Happee, Energia Areena Vantaa
17:00 SPV – Koovee, Seinäjoen Urheilutalo
17:00 Classic – LASB, Tampere Areena (YLE TV2 16:50)
18:00 OLS – SalBa, Kastellin monitoimitalo Oulu
18:00 Steelers – TPS, Elenia Areena

Otteluohjelmat ja tulospalvelu.

 

Salibandy suurennuslasin alla maanantaina
YLE Puheen urheiluillassa

Heti tuoreeltaan, viikonloppuna käynnistyvän liigan alkukiihdytyksen perään ruoditaan salibandyn kansallinen ja kansainvälinen nykytilanne maanantaina Yle Puheessa.

Suoran salibandyillan studiovieraina ovat maajoukkuetähdet Miko Kailiala (EräViikingit), Mia Karjalainen (PSS) ja toiminnanjohtaja Pasi Peltola (Classic).

Äänen pääsevät myös My Kippilä, Laura Loisa, Petteri Nykky, Ismo Haaponiemi, Kurre Westerlund, John Liljelund, Tommy Koponen, Mikko ja Mika Kohonen, Jarkko Rantala ja Mikael Järvi.

Uuden kauden kynnyksellä lähetyksessä muistellaan edellisiä rankkareihin päättyneitä MM-finaaleja ja luodaan katseita jo tuleviinkin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Mitä My Kippilä toteaa 2015 tunteita herättäneestä rankkaristaan nyt? Uskooko Mika Kohonen, että joskus pelataan finaali, jossa Suomen vastustaja voisi olla USA, Venäjä tai Kiina?

Miten Petteri Nykky jakaa aikansa Classicin ja maajoukkueen kesken? Kuinka motivoitunut hän on yhä Suomen miesten päävalmentajan tehtävään?

Liiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi kertoo näkemyksensä, miksi liitossa on ovi käynyt molempiin suuntiin päättyvän kesän aikana.

Salibandyn strategia on uusittu. Oikeita toimenpiteitä vai pelkkää kosmeettista kikkailua, EräViikinkien manageri Kurre Westerlund?

Tulevat suurtapahtumat ovat myös puntarissa.

Etelä-Pohjanmaalla on tarkoitus ”tehdä isosti” lokakuun Champions cup, mitä oikein meinaatte SPV:n Tommy Koponen?
World Gamesissa pelattiin 3×15 minuuttia ja joukkueen nuppiluku oli normaalia pienempi. Tätäkö on salibandyn tulevaisuus, pääsihteeri John Liljelund?

EräViikinkeihin mestariseura Classicista siirtynyt maajoukkuevahti Laura Loisa ennakoi joulukuun MM-kisoja ja tulevia turnauksia. Edetäänkö ikuisesti pelkästään niin, että Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tshekki ratkovat finaalipaikat?

Näihin ja moniin muihin asioihin sekä ensimetreillään oleviin liigasyksyn kuulumisiin ottavat kantaa myös studiovieraat Miko Kailiala, Mia Karjalainen ja Pasi Peltola.

Salibandyillan toimittavat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen. Yle Puhe maanantaina 18.9.2017 klo 18.03-20.00.

Jaa artikkeli