Yksi voitto ja viisi tappiota – Uppsalan EFT jätti Suomen joukkueille mietittävää

Naisten ja U19-naisten viikonlopun EFT-turnaus Uppsalassa ei sujunut aivan tavoitellulla tavalla, kun kuudesta ottelusta irtosi sinivalkoisille vain yksi voitto. Tšekin kaataneet naiset taipuivat sekä Sveitsille että Ruotsille, ja U19:n osana oli hävitä ensi kertaa lajihistoriassa kaikki kolme EFT-otteluaan.

Naiset jäivät Sveitsiä vastaan tappiolle jo avauserässä, ja kolme minuuttia ennen ottelun loppua Sveitsi johti 4-1 ennen kuin Suomi kiri loppulukemiksi 3-4. Lauantaina Tšekkiä vastaan Suomi oli puolestaan avauserän jälkeen kaksi maalia tappiolla mutta nousi toisessa erässä ja pudotti vastustajan kyydistään kolmannessa. Päätöspelissä Suomi tasoitti toisessa erässä Ruotsin kahden maalin johdon mutta taipui kolmannessa 5–8-tappioon Ruotsin iskettyä viimeiset kaksi maaliaan tyhjiin.

Tappiosta huolimatta Suomen sunnuntaihin mahtui juhlankin aihetta, sillä My Kippilän kolmannessa erässä upeasti kärkiveivillä upottama rangaistuslaukaus oli hänen sadas pisteensä naisten maajoukkueessa.

Kahdesta tappiosta huolimatta Suomi oli turnauksessa toinen, kun voitot Sveitsin ja Tšekin kanssa menivät ristiin ja Suomen maaliero oli kolmikon paras. Milla Nordlund (3+2) ja otteluista kaksi pelannut Veera Kauppi (2+3) olivat Suomen tehokkaimmat ja turnauksen pistepörssissä neljäs ja viides.

Suomen U19-naiset johtivat Sveitsiä vastaan toisessa erässä 5-4, ja kuusi minuuttia ennen loppua mentiin lukemissa 5-5, mutta sitten vastustaja karkasi 8–5-voittoon. Lauantaina Suomi johti avauserässä 3-1 ja kolmanteen lähdettiin lukemista 3-3, mutta heti sen alkuun Tšekki iski ja voitti 4-3. Sunnuntain päätöspelissä Ruotsi näytti menevän jo menojaan karatessaan toisen erän aluksi 3–0-johtoon, mutta Juulia Saarisen torjunnoillaan pelissä pitämän Suomi heräsi pelille, ja vielä viisi minuuttia ennen ottelun loppua Ruotsi johti vain 4-3. Lopussa eroksi repesi 7-4 vastustajan viimeisteltyä kahdesti tyhjiin.

U19-naisten turnauksen voitti puhtaalla pelillä Ruotsi, Sveitsi oli toinen, Tšekki kolmas ja Suomi jätettiin ensi kertaa jumboksi. Suomen pistehait olivat pörssissä neljänneksi yltänyt Matilda Rytkönen (4+0) ja sijalla 9 Veera Mertanen (3+1).

Koosteet turnauksen otteluista löytyvät osoitteesta innebandy.tv.

Suomen joukkueet jatkavat valmistautumista MM-kisoihin. Naisten seuraava MM-turnaus pelataan joulukuussa 2023 Singaporssa ja U19-naisten MM-kisat toukokuussa 2024 Lahdessa.

Kuvat: Per Wiklund