Ykkösviisikon ylivoimainen avauserä riitti Suomen naisille lopulta 6–3-voittoon Tšekistä

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti oman EuroFloorball Tour -turnauksensa Lempäälässä voitolla, kun Tšekki kaatui vakuuttavan avauserän ansiosta lopulta 6-3. Huomenna Suomi kohtaa Sveitsin.

Turnauksen avausvoiton pohjusti jo avauserässä ykkösviisikko Sara PiispaVeera KauppiOona KauppiIida MettäläMy Kippilä. Se pilkkoi yhä uudelleen vieraiden viisikon nippuun, ja Oona Kaupin avausmaali sai jatkokseen yläkulmaan leijanneen My Kippilän kaukolaukauksen, maalin eteen vapaaksi pelatun Oona Kaupin viileän viimeistelyn ja Sara Piispan napauttaman 4–0-osuman Veera Kaupin vietyä päädyssä vartijansa kahville.

Suomi hallitsi myös toista erää. Siinä Sofia Leino nousi maalille sijoittamaan 5-1, ja laidasta oudosti pompanneen kenttämestarin erikoisen pohjustaman Tšekin kavennuksen jälkeen Veera Kauppi nappasi pallon alivoimalla ja harhautti ensin puolustajan ja sitten maalivahdin ennen kuin nosti pallon verkkoon. Päätösjaksolla Suomen ote herpaantui, ja maaleja teki enää Tšekki. Michaela Mlejnkova sivalsi ottelun toisen maalinsa Pavlina Bacovan poljettua laidassa karkuun Suomen puolustukselta, ja Silja Eskelisen tarjoiltua vielä harhasyötöllään Eliska Krupnovalle 6–3-kavennuksen otti Suomen valmennus jo aikalisän. Se tepsi eikä Tšekki noussut enää uhkaamaan Suomen voittoa.

– Hyvä alku saatiin ja tulostakin syntyi heti. Oltiin valmiina pelaamaan ja vietiin peliä oman suunnitelmamme mukaan. Tshekki ei tarjonnut yllätyksiä, mutta kieltämättä kolmanteen erään passivoiduttiin. Siinäkin meillä oli kyllä paikkoja, mutta ei saatu maaleja, päävalmentaja Lasse Kurronen näki.

– Kaveri iski pari lopussa vasturimaalia, niin otettiin sitten porukka kasaan aikalisälle ja yritettiin saada matsia räpylään. Ei ollut säkenöivää meiltä, mutta voitosta ei ollut epäselvyyttä missään kohtaa. Huomiseen pitää parantaa. Sveitsi on meidän papereissa merkittävästi kovempi kuin Tshekki.

Ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Tšekki 6-3 (4-0, 2-1, 0-2)

1. erä: 0.45 Oona Kauppi (My Kippilä) 1-0, 5.23 Kippilä (Oona Kauppi) 2-0,
11.30 Oona Kauppi (Sara Piispa) 3-0, 17.06 Piispa (Veera Kauppi) 4-0.
2. erä: 26.21 Sofia Leino (Trine Sällström) 5-0, Michaela Mlejnkova (Pavlina Bacova) 5-1, 35.15 Veera Kauppi 6-1 av.
3. erä: 52.32 Mlejnkova (Bacova) 6-2, 55.16 Eliska Krupnova 6-3.

Torjunnat:
Krista Nieminen Suomi 3+5+7=15,
Lenka Remesova Tšekki 7+8+5=20.

Jäähyt: Suomi 3×2 min, Tšekki 2 min.

Erotuomarit: Christian Crivelli ja Davide Rampoldi, Sveitsi.

Yleisöä: 352.

Suomen parhaana palkittiin Laura Rantanen.

Jaa artikkeli