Ykköskenttä johti Suomen voittoon Tshekistä – suomalaispelaajan loukkaantuminen hiljensi hallin päätöserässä

Suomen salibandynaiset aloittivat EFT-turnauksen 6-3-voitolla Tshekistä. Voitosta Suomen joukkue joutui maksamaan hintaa, sillä puolustaja Henrika Maikolan loukkaantuminen verotti jo ennestään ohutta puolustusta.

Suomen kuudesta maalista viisi merkittiin ykköskentälle. Veera Kauppi iski tehot 3+1 ja Oona Kauppi 0+4. Ketjun kolmas lenkki Miisa Turunen teki avausmaalin ja puolustaja Alma Laitila Suomen kolmannen.

– Päällimmäinen tunne on, että peli oli sekava ja monivaiheinen, summasi päävalmentaja Lasse Kurronen suojattiensa EFT-avauksen.

Kahden erän jälkeen Suomi johti turvallisen tuntuisesti jo 5-1 ykköskentän johtaessa tulitusta. Kolmannessa erässä Tshekki teki pienen kirin kahdella maalillaan. Loppulukemat Tshekin tyhjään maaliin sijoitti Johanna Homi.

– Alussa oltiin pikkaisen housut kintuissa, kun Tshekki oli muuttanut karvaustaan sitten viime kohtaamisen, eikä saatu avauspeliä rullaamaan. Tauolla käytiin läpi asioita ja homma lähti toimimaan paremmin. Vaikka meidän maalit tulivat ykköskentälle, kaikki kolme pystyivät luomaan paikkoja. Viimeinen erä oli sekavahko. Tuli pidempi tauko loukkaantumisen vuoksi ja sen jälkeen Tshekki haki pitkään kiriä ilman maalivahtia.

Kolmella viisikolla jauhanut Suomi oli tänään hyvällä jalalla liikkeellä ja paineisti tilaisuuden tullen Tshekkiä korkealta. Myös Tshekin vaaralliset vastahyökkäykset jäivät vähiin.

– Tshekki haluaa usein pudottaa tempoa, niin haluttiin määrittää pelin rytmiä. Tshekki on vastaiskujoukkue ja niiden kanssa saa olla tarkkana. Tänään en omilta rekisteröinyt yhtään selänsuoristumista. Hyvä työmoraali oli.

Suomen voitto sai lopussa ikävän sivumaun, kun pallollista nousua tehnyt puolustaja Henrika Maikola kaatui laidan vieressä ja loukkasi kätensä kentän pintaan kaatuessaan. Ottelu keskeytyi pitkäksi aikaa, kun paikalla päivystämässä ollut lääkintähenkilöstö antoi ensihoidon. Lopulta Maikola pääsi kentältä omin jaloin huoltajan tukemana. Vamman vakavuudesta ei päävalmentajalla pian ottelun jälkeen ollut tietoa.

– Käsivamma, mutta sen enempää en tässä vaiheessa tiedä. Kun noin kauan lääkintähenkilökunta joutui häntä hoitamaan, niin tämä turnaus saattaa hänen osaltaan olla ohi.

Maikolan loukkaantuminen haastaa Suomen puolustusta EFT-turnauksessa, koska My Kippilän odotettu paluu jää Turussa näkemättä flunssan vuoksi ja Emilia Pietilä on loukkaantuneena.

Veera Kauppi
Päävalmentaja Lasse Kurronen
Maalikooste: Suomi – Tshekki 6-3

Ennen ottelua Laura Manninen palkittiin 100 maaottelun ja Veera Kauppi 75 maaottelun rajapyykistä.

Ottelukuvia täällä.

Euro Floorball Tour, Turku 20.10.2023
Suomi – Tshekki 6-3 (2-1, 3-0, 1-2)
1. erä: 9.44. Miisa Turunen (Veera Kauppi) 1-0, 10.37 Eliska Trojankova (Vendula Berankova) 1-1, 17.40 V. Kauppi (Oona Kauppi) 2-1.
2. erä: 20.20 Alma Laitila 3-1, 27.54 V. Kauppi (O. Kauppi) 4-1, 39.13 V. Kauppi (O. Kauppi) 5-1.
3. erä: 41.51 Karolina Sucha (Vendula Maroszova) 5-2, 55.13 Anna Bruchackova (Denisa Ratajova) 5-3 im, 59.59 Johanna Homi 6-3 tm.

Torjunnat: Noora Vuorela, Suomi 8+8+4=20, Monika Solleova, Tshekki 4+5+2=11

Jäähyt: Suomi 1×2 min., Tshekki 0 min.
Suomen parhaana palkittiin Oona Kauppi.
Erotuomarit: Christian Friemel ja Erik Hasselberg, Sveitsi

Kuvat: Ainesmedia

Jaa artikkeli