Westend Indians yli pudotuspeliviivan, Happee TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin

Tänään voittivat Salibandyliigassa Westend Indians ja Oilers, TEHO Sport Suomen Cupin välierässä taas Happee.

Westend Indians nousi ohi Steelersin Salibandyliigan pudotuspeliviivan yläpuolelle kaataessaan kotonaan jumbo Kooveen 9-5. Illan toinenkin liigaottelu pelattiin Espoossa, ja siinä Oilers kukisti Karhut 8-2.

Espoon Ruotsi-otteluihin Suomen paitaan valittu Valtteri Kainulainen nosti kolmannen erän alussa Westend Indiansin jo 5–1-johtoon, mutta sitkeä Koovee oli nousta vielä rinnalle. Erän puolivälissä tilanne oli jo 6-5 Tuomas Ahon lauottua kolme ja Ristomatti Lummikon yhden pallon isäntien verkkoon. Viimeisellä viisiminuuttisella Indians kuitenkin repäisi uudelleen ja karkasi voittoon Aaro Astalan, Kevin Nylundin ja Janne Jaanuksen osumilla. Isäntien ykkösviisikko teki joukkueensa maaleista seitsemän Valtteri Kainulaisen koottua tehot 3+1, Aaro Astalan 1+3 ja Otto Lehkosuon 2+1.

Tapiolassa Oilers karkasi kahdessa erässä 5–0-johtoon ennen kuin Karhut kolmannessa erässä osui ensimmäisensä. Heikki Iiskola oli illan tehokkain Öljymies saldolla 1+3, Onni Piiparinen ja Santeri Lindfors laukoivat kaksi maalia mieheen.

Perjantaina pelattiin myös Jyväskylässä miesten TEHO Sport Suomen Cupin ensimmäinen välierä, josta Happee jyräsi loppuotteluun kaatamalla Divarin kärkijoukkue FBC Turun 14-2. Illan avausmaalin osui turkulaisten Joakim Ervast, mutta jo ensimmäiselle erätauolla Happee lähti 6–1-johdossa. Happeen Peter Kotilainen ja Vili Liponen kokosivat kumpikin pistesaaliin 1-4. Kaapo Siekkinen laukoi hattutempun.

Miesten TEHO Sport Suomen Cupin toinen välierä Classic–TPS pelataan sunnuntaina 27.1. Tampereella.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalihuipennus pelataan 16. helmikuuta, mutta huipennuksen pelipaikka on riippuvainen välierien tuloksista.

Arkistokuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli