Westend Indians - OLS aloittaa salibandykauden tapahtumaottelut

Salibandyliigan tälle kaudelle on lyöty lukkoon jo kahdeksan tapahtumaottelua, joihin seurat saavat taloudellista ja muuta tukea.

Salibandyliigassa pelataan tälläkin kaudella erityisiä tapahtumaotteluita, joista ensimmäinen on tulevan sunnuntain sirkusteemainen Westend Indians – OLS. Kaikkiaan vastaavia on lyöty alkavalle talvelle lukkoon jo kahdeksan.

Lue lisää Westend Indiansin sunnuntain tapahtumasta

– Tapahtumaottelut ovat ottelutapahtumia, joiden konsepti poikkeaa normaalista, Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun avaa määritelmää milteipä tieteellisellä otteella.
– Kyseessä voi olla normaalista poikkeava pelipaikka kuten jäähalli tai messukeskus, tai illan teema saattaa poiketa totutusta. Kaiken kaikkiaan tapahtumaotteluihin luodaan katsojan näkökulmasta poikkeavaa kiinnostusta, joka toivottavasti näkyy sitten tapahtuman yleisömäärässä.

Tapahtumaotteluiden järjestämiseen on joukkueita rohkaistu jo useamman kauden ajan, ja ne ovat olleet osaltaan nostamassa mukavasti sarjan yleisökeskiarvoja. Tämän kauden uutuutena ja lisäporkkanana on, että tapahtumaotteluihin voi hakea taloudellista lisätukea.

– Kahdeksalle seuralle myönnetyn taloudellisen tuen lisäksi nämä seurat tulevat saamaan Salibandyliitolta ja SSBL Salibandy Oy:ltä viestinnällistä sekä asiantuntijatukea. Muun muassa Kuopion jäähalliottelua varten on seuran kanssa yhdessä järjestetty jäähallin muuntamiseksi salibandyareenaksi jäänpeittoelementit, ja ensi viikonlopun Indiansin sirkusottelu näkyy voimakkaasti lajimedioissa. Lisäksi tapahtumasta tullaan tuottamaan poikkeuksellista viestinnällistä sisältöä, Janne Bruun luettelee.

Tänä vuonna tapahtumaotteluistaan on ilmoittanut kahdeksan seuraa. Mukana on kolme jäähallissa ja kolme messukeskuksessa (SPV:llä tupla-ottelu) järjestettävää ottelua sekä kolme muutoin perusottelutapahtumasta poikkeavaa peliä.
– On hienoa, että tapahtumaotteluiden lisäksi seurat kampanjoivat myös muiden otteluidensa kiinnostavuuden lisäämiseksi. Esimerkiksi lähestyvään Nokian Krp:n ja Kooveen derbyyn masinoidaan jo katsomoita täyteen viestintäkampanjan voimin.

– Uskon, että viime vuosien Salibandyliigan yleisömäärien kasvu jatkuu ja vain kiihtyy, tapahtumapäällikkö sanoo.
– Tapahtumaottelut eivät ainoastaan tuo piikkejä yleisömääriin, vaan luovat katsojalle elämyksiä, joiden avulla toivottavasti pystytään kehittämään myös huippusalibandyn kiinnostusta laajemminkin mikä tulisi näkymään myös muiden ottelutapahtumien yleisömäärissä.

Eikä siinä vielä kaikki. Hyödyt jatkuvat vielä sen jälkeen, kun kaukalo on purettu ja katsomot siivottu täyden tuvan jäljiltä.
– Tapahtumaottelut tuovat seuraorganisaatioille arvokasta käytännön kokemusta ja osaamista, joka toivottavasti paitsi rohkaisee seuroja järjestämään vastaavia tapahtumia jatkossakin mutta myös nostaa seuran kaikkien tapahtumien yleistä tasoa entisestään.

Kalentereihin kannattaa jo nyt kirjata nämä tämän kauden tapahtumaottelut:

14.10. Westend Indians – OLS
27.10. Happee – Oilers
10.11. OLS – SPV
14.12. EräViikingit – Oilers
15.12. Welhot – Happee
29. – 30.12. SPV – TPS ja SPV – Oilers
8.2. Oilers – Westend Indians
12.2. Classic – EräViikingit

indians_sirkusottelu.png

Yläkuva: Westend Indians / Joni Winstén

Jaa artikkeli