Westend Indians juhlii 30 vuottaan – illan derbyssä vastassa Oilers

Tänä iltana Otahallin Tiipiissä kohtaa kaksi kolmekymppistä, kun Westend Indians isännöi Esport Oilersia F-liigakauden toisessa Espoon derbyssä.

Lue lisää Heimom historiasta

Kumpikin Espoon kuuluista salibandyseuroista on perustettu vuonna 1992. Yhteistä historiaa miesten korkeimmalta sarjatasolta on sitäkin jo vuosikymmen. Läpikotaisin tuttu vastustaja tuo ekstralatausta jokaiselle kaukaloon astuvalle, joten luvassa on eittämättä intensiivinen koitos.

Tämän kauden joukkueessa on kuusi yli sata liigamatsia Heimossa pelannutta urheilijaa. Yksi heistä on puolustaja Tuomas Harjula, 26.

– On hienoa pelata Heimossa tänä juhlavuonna. Seuran junioreihin tullessani vietettiin 20-vuotisjuhlia, joten on siistiä samalla juhlistaa kymmenen vuoden matkaa Heimossa. Espoon derby on varmasti juhlaottelun arvoinen tapahtuma, hiljattain 100 pisteen rajan liigassa puhkaissut Harjula tuumi.

Oilersin pelaajista Harjulan entisiä joukkuekavereita ovat muun muassa Markus Markkola, Heikki Iiskola ja samaa vuonna 1996 syntyneiden ikäluokkaa edustava Aaro Astala.

– Kyllä siitä saa tietenkin ekstralatauksen peliin, kun on tuttuja vastassa. Toki onhan se tällä kaudella myös hieman erikoista pelata Aaroa vastaan, kun on koko tähänastinen ura vedetty samalla puolella, Harjula totesi.

Oilers sytyttää toki nuoremmatkin. Samuli Junnila on kolunnut Heimon juniori-ikäluokat läpi. Suomen suurimpiin salibandyseuroihin kuuluvien Heimon ja Öljymiesten kohtaamiset ovat siis tulleet tutuiksi, mutta juhlapeli on tietenkin asia erikseen.

– Hieno fiilis on kaikin puolin! On upeaa pelata omassa kasvattiseurassa, ja voi pelata ylpeänä tietäen, mitä seura on saavuttanut. On kunnia edustaa etenkin nyt perjantaina Heimoa, kun taistellaan Espoon herruudesta, Junnila muistutti.

– Vastusjoukkueessa pelaavat tutut tuovat aina lisäboostia omaan tekemiseen. Halu voittaa on kova!

Jani Rauhalalla niitä tuttuja vasta riittääkin Oilersissa. Viime kaudella Öljymiesten takalinjoilla luutinut puolustaja on säväyttänyt Heimossa myös hyökkäyspäässä. Hänen voi hyvällä syyllä todeta löytäneen paikkansa Heimossa, kirjaimellisestikin.

– Todella hyvä fiilis edustaa Heimoa ja saada olla osana upean seuran matkaa. 30-vuotissynttärit on merkki siitä, että seurassa on tehty pitkään hyvin asioita. Minulle on hieno asia pelata tälle logolle, Rauhala sanoi.

– Juhlaottelu herättää hyviä fiiliksiä varmasti joka jätkällä, on sitten kokeneempi heimolainen tai tuoreempi, kuten allekirjoittanut.

Oilers vei kauden ensimmäisen Derbyn Tapiolan urheiluhallilla selvin numeroin. Rauhala ja kumppanit ovat vakuuttuneita siitä, että Heimo pistää perjantaina lujasti kampoihin. Asenteesta tai sen puutteesta homma ei tule jäämään kiinni.

– Espoon derby tuo hyvän lisäpotkun matsiin, eikä meidän penkiltä löydy ketään, joka ei perjantaina lyö kaikkea peliin voiton eteen. Henkilökohtaisesti odotan tätä peliä todella paljon. On todella siistiä päästä vääntämään hyviä kavereita vastaan, Rauhala innostui.

Viimeinen sana kuuluu itseoikeutetusti kapteeni Valtteri Kainulaiselle, joka tunnetusti on samanikäinen kuin kipparoimansa seura.

– Helkkarin hyvä fiilis pelata 30-vuotiaassa Heimossa, tämä seura on syntynyt kultaisen ikäluokan mukana. Olemmekin vitsailleet muiden 1992 syntyneiden kanssa kopissa, että ei ole kaikilla laitettu syntymävuotta peliasun selkään kuten meillä, Vade naurahti.

Edustusjoukkueen kapteeni juhlii pyöreitä mieluiten kaukalossa, ja siihen derby tarjoaa otolliset puitteet.

– Lisämausteena tässä tulee hemmetin siisti matsi. Ei tämän hienompaa espoolaisessa salibandyssä juuri ole.

Oilers on ollut niskan päälle parin edelliskauden aikana derbyissä. Niiden tapahtumiin mahtuu paljon kaukalon ja kaukalon ulkopuolisia seikkoja ja selityksiä, mutta niitä ei sen enempää muistella nyt. Heimo on latautunut hyvin ajatuksella, että tärkein peli on seuraava peli.

– Meille tämä on hyvä kiukun paikka se jälkeen, miten edellinen peli meni. Emme ole olleet näissä tapahtumapeleissä ja jäähallimatseissa Oilersia vastaan niin hyviä kuin haluaisimme, joten on sopivasti rakennettu kiukkua tähän kohtaamiseen, Kainulainen lupasi.

– Oilersia vastaan on muutenkin aina makea pelata, kun on kavereita kentällä ja kavereita katsomossa.

Yksi näistä kavereista on erityisen tuttu. Monivuotisen tutkaparin Aaro Astalan kohtaaminen vastustajan riveissä on oma pikantti yksityiskohtansa ottelun sisällä.

– Kun Aarolla on pallo, niin pitää muistaa, että hänellä on erivärinen paita päällä. Silloin ei voi enää hakeutua takatolpalle huutamaan, että olen vapaana. Eiköhän se hyvin mene, Vade kevensi.

Mikäs olisi sen mukavampaa kuin pelata säbää, kun on tosiaan kavereita kentällä ja on kavereita katsomossa. Heimon virekin lupaa toisenlaista koitosta kuin viimeksi.

– Hieno matsi tulossa, ja varmasti on paljon väkeä, Kainulainen vielä tunnelmoi.

HEIMO–Oilers Otahallin Tiipiissä perjantaina 16. joulukuuta klo 18:30

Westend Indiansin tiedotteesta

Kuva: Westend Indians

Jaa artikkeli