Welhot ja Koovee Erityisryhmien salibandyn Suomen mestarit

Isäntäjoukkue Welhot nappasi haastajasarjan Suomen mestaruuden Kuopiossa pelatussa Erityisryhmien salibandyn SM-turnauksessa. SOFT-sarjan mestaruus meni tamperelaiselle Kooveelle.

Kuopiossa karkauspäivänä pelatussa Erityisryhmien salibandyn SM-turnauksessa oli kaksi sarjaa: haastajasarja ja SOFT-sarja. Haastajasarja on tarkoitettu pelaajille, joilla taitotaso ja kyky pelata on parempi ja SOFT-sarja niille, jotka vasta ovat aloittaneet lajin ja pelikyky on alhaisempi esimerkiksi vamman vuoksi.

Haastajasarjassa oli mukana kuusi joukkuetta. Finaalissa Welhot (kuvassa) kukisti Tuusulan Tuliketut lukemin 5-1. Pronssit matkasivat Turkuun Vaappuankoille, kun se kukisti Esport Oilersin pronssiottelussa 6-2.

SOFT-sarjassa oli mukana viisi joukkuetta. SOFT-sarjassa pelattiin runkosarja ja sijoitukset määräytyivät sen mukaan. Voiton vei Koovee, toiseksi tuli Vaappuankat ja kolmanneksi Welhot.

SOFT-sarjassa oli mukana ensikertaa muun muassa Team Touhulan joukkue Juuasta. Mukana Team Touhulan joukkueessa oli iloinen ja puhelias Selma. Selma kertoi, että turnaus on mennyt hienosti ja mukavinta pelaamisessa on ollut puolustus ja hyökkäys.

Kuopiossa erityisryhmien salibandytoiminta on aktiivista. Erityisryhmät ovat olleet seuran toiminnassa mukana yli kymmenen vuotta.

– Eritysryhmien salibandy on arvokasta ja tärkeää toimintaa, haluamme olla mukana edistämässä yhdenvertaista urheilua, linjaa Kuopion Welhojen hallituksen puheenjohtaja Antero Nissinen.

– Kehitysvammaisille on omaa Special Olympics -toimintaa, mutta tämän turnauksen myötä myös muut diagnoosin saaneet pääsevät pelaamaan, kertoo pelaamisen kehittäjä Eeva Welling Salibandyliitosta.

Erityisryhmien salibandyn SM-turnaus pelataan vuosittain. Turnaukseen ovat oikeutettuja osallistumaan kehitysvammaisten lisäksi myös esim. ADHD- tai Asperger-diagnoosin omaavat pelaajat.

Haastajasarja
Lohkopelit:
Welhot–Vaakkuankat 5-0
Oilers–Tuliketut 0-7
Vaappuankat–Lappeenranta 12-0
Tuliketut–Nibacos 12-0
Welhot–Lappeenranta 9 – 1
Oilers–Nibacos 7 – 2

Sijoituspelit:
A1–B2: Welhot–Oilers 7-1
B1–A2: Tuliketut–Vaappuankat 4-2
A3–B3: Lappeenranta–Nibacos 1-3

Mitalipelit:
Pronssiottelu: Oilers–Vaappuankat 2-6
Loppuottelu: Welhot–Tuliketut 5-1

SOFT-SARJA
1. Koovee, Tampere
2. Vaappuankat, Turku
3. Welhot, Kuopio
4. Nibacos, Kokkola
5. Team Touhula, Juuka

Tulokset:
Welhot–Koovee 1-9
Vaappuankat–Nibacos 8-2
Welhot–Team Touhula 8-4
Koovee–Nibacos 10-0
Vaappuankat–Team Touhula 12-0
Welhot–Nibacos 6-3
Koovee–Vaappuankat 6-4
Nibacos–Team Touhula 6-3
Welhot–Vaappuankat 0-12
Koovee–Team Touhula 12-0

Kuvat: Eeva Welling

Jaa artikkeli