Welhot avaa Salibandyliigakauden tyylillä - tapahtumaottelut Kuopion jäähallissa

Welhot emännöi ja isännöi lauantaina Kuopion jäähallissa O2-Jyväskylää ja Happeeta tapahtumaotteluissa. Seuran tavoitteena on saada liiga-avaukseen 2000 katsojaa.

Welhojen toimistolla on painettu pitkiä päiviä lauantaisen liiga-avauksen eteen, mutta järjestelyt etenevät aikataulussa.

Untuvikkona ei Welhot jäähalliotteluja järjestä, sillä viime kaudella Welhot kohtasi juuri Happeen samoissa olosuhteissa ja silloin kirjattiin yleisömääräksi 1531 katsojaa. Lisänä viimevuotiseen tällä kertaa Welhojen liigamiesten ohella seuran liiganaiset avaavat kautensa Kuopion jäähallissa.  Kyseessä on samalla Welhottarien ensimmäinen ottelu korkeimmalla sarjaportaalla.
 
Tapahtumaottelu jäähalliympäristössä vaatii tavalliseen liigaotteluun verrattuna huomattavasti enemmän työtä erilaisten asioiden yhteensovittamisessa. Ja eteen tulee asioita, jotka vaativat nopeaa reagointia. Kaikkiaan Welhojen tapahtuman läpivientiin osallistuu toista sataa henkilöä.

Kuopio-Jyväskylä BattleSanonnan mukaan tieto lisää tuskaa, mutta Welhojen toiminnanjohtajan Panu Lapin äänestä huokuu kuitenkin rauhallisuus pari päivää ennen h-hetkeä.

– Tässä tapauksessa sanonta ei pidä paikkaansa. Konsepti on tuttu viime vuodesta, joten meillä on tieto, mihin olemme menossa ja mitä kaikkea tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii, Lappi vakuuttaa.

Pientä lisää järjestelyihin tuo, kun tällä kertaa pelataan kaksi ottelua saman päivän aikana.

Olosuhteiden osalta katsojille on luvassa parempaa, sillä Kuopion jäähallia on uudistettu täksi kaudeksi.
– Sisällä on palvelupisteitä lisätty ja uusi pysäköintihalli helpottaa huomattavasti yleisön saapumista jäähallin puolelle. Myös VIP-vieraita voimme palvella aiempaa paremmin, Lappi viestittää.  

Tänä vuonna rima yleisötavoitteen osalta on nostettu uuteen ennätyskorkeuteen eli 2000 katsojaan. Kun kyseessä on kauden avaus ja vieraiksi saapuvat paikallisvastustajat Jyväskylästä, lupaa asetelma hyvää. Tapahtuma onkin nimetty hegemoniahenkisesti Kuopio-Jyväskylä Battleksi.

– Meidän kohdallamme voidaan hyvällä syyllä puhua paikallispeleistä, koska Jyväskylä on lähin salibandyn liigapaikkakunta. Happeen riveissä pelaa lisäksi meiltä lähteneitä kavereita. Lisää sytykettä tuo se, että edellisenä päivänä Kuopion jäähallissa pelataan jääkiekon SM-liigan paikallisvääntö KalPa-JYP.

Ennakkolipunmyynti ei ole Lapin mukaan vielä ollut erityisen suurta, mutta tässäkin hän ottaa vertailukohdaksi viime kauden tapahtumaottelun kuin myös aikanaan pelatut liigakarsinnat.

– Silloinkin ovilipunmyynti oli se, mikä lopulta toi hyvän lopputuloksen ja samaan uskon tälläkin kertaa. Sen verran haluan kuitenkin muistuttaa, että ennakkolippu kannattaa lunastaa. Viime kauden jäähalliottelussa kävi nimittäin sillä tavalla, että jono lippuluukulla oli niin pitkä, että viimeiset pääsivät halliin vasta ensimmäisen erän puolivälin tienoilla, Lappi kertoo.

Lippujen ilmaisjakeluun Welhot ei ole lähtenyt, vaan luottaa maltilliseen hinnoitteluun. Myynnissä on vain lippuja, joilla näkee päivän molemmat liigakamppailut. Aikuisten lippu maksaa 22 euroa ja nuorten ja lasten lippu kustantaa 10 euroa. Ennakkomyynnissä lippujen hinnat ovat vieläkin huokeammat.

Lisäksi myynnissä on seuralippuja, joita Welhot on markkinoinut myös lähipaikkakuntien seuroille, myös muille kuin salibandyseuroille, aina Kajaania myöten. Väriä tapahtumaan tuovat ja hegemoniahenkeä nostattavat Jyväskylästä saapuvat Happeen kannattajat.

Paikallisnäkyvyyttä otteluille on hankittu mm. Kuopion keskeisten paikkojen digitauluilta ja siltamainospaikoista. Tapahtumasta on viestitty aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa.

Onko tapahtumaotteluun nähty työ vaivan väärti, realisoituu lauantaina.  
– Onhan tässä iso ponnistus kyseessä, mutta kerran kaudessa tällaisen voi toteuttaa, mutta lopputulos pitää olla onnistunut muillakin mittareilla kuin yleisömäärällä. Viime vuonna onnistuimme kohtuullisesti, Lappi päättää.  

Tapahtuman aikataulu:
klo 12:30 hallin ovet avautuvat
klo 13:30 Welhot vs. O2-Jyväskylä (naisten Salibandyliiga)
klo 17:00 Welhot vs. Happee (miesten Salibandyliiga)

Lippujen hinnat
Ennakkoon (Ticketmaster)
19€ aikuinen
15€ opiskelija, varusmies
15€ eläkeläinen
10€ 7-17 vuotiaat lapset ja nuoret

Ovelta
22€ aikuinen
17€ opiskelija, varusmies
17€ eläkeläinen
10€ 7-17 vuotiaat lapset ja nuoret

Seuraliput
10€/hlö (minimitilaus 20 kpl)

Arkistokuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli