Welhojen Iiro Lankiselle kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Welhojen Iiro Lankisen kahden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta kontaktista sunnuntaisessa Salibandyliigan ottelussa Welhot – Steelers.

– Peliajassa 59:17 Steelersin maalivahti avaa pallon keskialueen tuntumassa poikki kentän juoksevalle Niko Einiölle. Einiö pysähtyy vastaanottamaan palloa ja kääntyy takaisin tulosuuntaansa. Einiö ei saa palloa ja samassa Einiön selän takaa tullut Iiro Lankinen törmää Einiöön. Einiö kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi, kuvailee kurinpitäjä tilannetta.

– Lankisella oli esteetön näkyvyys Einiöön. Einiö oli jo pysähtynyt ja suuntaamassa kohti palloa eli tilanne oli pelinomainen. Palloa tavoittelevalla Einiöllä ei ole mahdollisuutta valmistautua kontaktiin, koska Lankinen oli hänen selkänsä takana. Lankinen valmistautuu kontaktiin kääntämällä ylävartaloaan juuri ennen kontaktia. Lankisen oikea olkapään seutu osuu Einiötä päähän.

– Lankisen olisi pitänyt tehdä tilanteessa harkinta siitä, voiko hän ottaa kontaktin tekemällään tavalla. Lankisella oli esteetön näkyvyys Einiöön. Hänen olisi pitänyt tiedostaa Einiön mahdollisuus reagoida tulevaan kontaktiin. Kyseinen tilanne ei tarkoita sitä, ettei pelaajaan saa kohdistaa kontaktia vaan sitä, että kontaktin tulee olla sääntöjen mukainen, ilman loukkaantumisriskiä. Tätä olettamaa Lankinen ei toteuttanut, kurinpitäjä perustelee päätöstään.

Kurinpitoasia tuli vireille videotuomarin päätöksellä otteluvalvojan tekemästä videotutkintapyynnöstä. Welhot valitti kurinpitäjän päätöksestä Salibandyliiton valituslautakunnalle, joka hylkäsi Welhojen valituksen.

Iiro Lankinen suorittaa rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 26.9. Welhot – OLS ja 6.10. Welhot – EräViikingit.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja sekä valmistuessaan valituslautakunnan päätöspöytäkirja löytyvät Salibandyliigan kurinpito-sivulta.

Jaa artikkeli