Welhojen erityisryhmän valmennusta, Säbäkipinä-koulutusta ja Vammaiset vaikuttajiksi -hanketta - Olli Itkonen on ollut salibandyn matkassa mukana jo 17 vuoden ajan

Kuopiolainen Olli Itkonen on ollut salibandyn matkassa mukana jo melkein parikymmentä vuotta. Nykyään arki täyttyy Welhojen erityisryhmän valmentajuudesta ja siinä kehittymisessä.

-Ensimmäinen kokemus oli vuonna 1998, kun olin maalivahtina omalle kylälle perustetussa salibandyjoukkueessa. Welhojen erityisryhmän toimintaan menin mukaan vuonna 2005, kun avohuollon ohjaaja vinkkasi minulle, että Kuopioon on perustettu  salibandyn erityisryhmä.

Nykyään kuopiolainen Olli Itkonen toimii valmentajana Welhojen erityisryhmässä. Olli on osallistunut myös Säbäkipinä-koulutukseen, josta on saanut vinkkejä ja oppeja harjoituksiin ja niiden suunnitteluun.

-Valmentajan roolissa täytyy osata ottaa jokaisen persoona, taitotaso ja oppimiskyky huomioon. Valmentajana haluan auttaa joukkuetta menestymään. Osallistuin myös Vammaiset vaikuttajiksi -hankkeeseen, sillä ajatuksella, että saisin hyviä ja uusia vinkkejä valmennushommia varten.

Paralympiakomitean Vammaiset vaikuttajiksi -hankkeeseen, jonka tavoitteena on sekä lisätä vammaisten henkilöiden valmiuksia edetä päätöksenteon paikkoihin urheilussa tai muualla yhteiskunnassa että edistää urheilun yhdenvertaista toimintakulttuuria yleisesti. 

Olli vinkkaa, että Welhojen toimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä valmentajiin tai tulemalla mukaan harjoituksiin. Welhojen Facebook sivu löytyy täältä ja nettisivut löytyvät täältä. Mikäli eristyisryhmissä harrastaminen ja kilpailu kiinnostavat, olet rohkeasti yhteydessä alueesi salibandyseuroihin tai meidän erityisryhmien vastaava Eevaan – yhteystiedot löytyvät alta.

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli