Vitkovice ratkaisi jatkoajalla - Suomen mestarit pelaavat vain pronssista

SB-Pron kahden maalin johto suli lopulta 4–5-jatkoaikatappioksi Champions Cupin välierässä Vitkovicea vastaan.

Suomen mestari SB-Pro ei onnistunut lunastamaan finaalipaikkaa seurajoukkueiden Champions Cupissa Gävlessä. Pro taipui aamun välierässä jatkoajalla Tshekin Vitkovicelle maalein 4-5 ja kohtaa perjantain pronssiottelussa häviäjän toisesta semifinaalista IKSU (Ruotsi) – Piranha Chur (Sveitsi).

Maalivahti Tiltu Siltanen piti kymmenellä torjunnallaan SB-Pron pinnalla avauserässä, jossa Heidi Lirkki ja Jaana Lirkki laukoivat samaan tolpanjuureen uponneilla laukauksillaan suomalaisille kahden maalin johdon. Toinen erä oli kuitenkin tumma, kun Vitkovice rankaisi heti sen aluksi SB-Pron nukahduksen vapaalyöntitilanteesta ja tasoitti perään alivoimamaalilla. Keskialueella katkaistu SB-Pron rakentelu ja kakkospallon voittaminen pohjustivat Vitkovicelle jo kahden maalin johdon, jonka Karoliina Kujala vielä ennen toista taukoa kavensi yhteen. Päätösjaksolla Mirja Hietamäki napautti takatolpalta tasoituksen Laura Hietamäen syötöstä, mutta lisäosumia nurmijärveläiset eivät saaneet aikaan edes ylivoimalla. Jatkoajan kolmannella minuutilla Vitkovice sahasi Pron puolustuksen halki kahdella syötöllä, ja Dominika Buczek sivalsi takatolpalta tshekit huomiseen loppuotteluun.

Ottelukuviin

Salibandya, Gävle, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cup

Naisten välierä

SB-Pro, Suomi – Vitkovice, Tshekki 4-5 ja. (2-0, 1-4, 1-0, 0-1)

1. erä: 10.07 Heidi Lirkki (Ina Leminen) 1-0, 16.48 Jaana Lirkki 2-0.
2. erä: 20.19 Alzbeta Durikova (Zuzana Sponiarova) 2-1, 26.11 Justyna Krzywak (Eliska Plankova) 2-2 av, 28.31 Sponiarova 2-3, 34.47 Barbora Huskova (Ivana Supakova) 2-4, 38.27 Karoliina Kujala (Jenni Rautanen) 3-4.
3. erä: 44.50 Mirja Hietamäki (Laura Hietamäki) 4-4.
Jatkoaika: 62.44 Dominika Buczek (Veronika Enenkelova) 4-5.