Suomen U19-pojat starttasivat torstaina EFT-turnausurakkansa Sveitsin Kirchbergissä. Vahvasti aaltoillut ottelu päättyi lopulta Suomen poikien niukkaan 9–7-voittoon. Viimeisen maalin Suomi viimeisteli tyhjiin.

Ottelu oli Atte Juutille ensimmäinen Suomen U19-poikien päävalmentajana.

– Tshekki oli hyvä. Ne uskalsivat karvata ja pelata peliä. Tehtiin siinä pari kertaa johtomaalit, mutta aina vaan kaveri tuli mukaan peliin.

– Ihme, ettei jännittänyt, Juuti kommentoi debyyttiään pääkäskijänä ja jatkoi:

– Kivahan näitä pelejä on tietysti voittaa. Tämä on turnaus, jossa on kolme peliä ja toivotaan, että peli kehittyisi koko ajan sinne lauantaihin asti.

Suomelta kaksi maalia nuoreen mieheen iskevät Justus Kainulainen sekä Joona Rantala. Uransa ensimmäiset poikien maaottelumaalinsa pääsivät tuikkaamaan Jasper Juuti ja Markus Salmi.

Suomen tolppien välissä koettiin ennen ottelua jännittäviä hetkiä, kun maajoukkuedebyyttiinsä valmistautunut Nemo Sipilä huomasi unohtaneensa pelikenkänsä hotellille.

– Ihan törkeen hyvä fiilis jäi pelistä. Oli hyvä peli. Tshekki oli kova ja nälkäinen. Me kuitenkin kairattiin se voitto lopuksi, Esport Oilersia seurajoukkuetasolla edustava Sipilä totesi.

Pelasitko omilla kengillä urasi ensimmäisen maaottelun?
– En pelannut, valitettavasti, Sipilä vastasi naurahtaen kenkäkysymykseen.

– Omat kengät on hotellilla edelleen, hän lisäsi.

Perjantaina Suomi kohtaa Ruotsin. Ottelu alkaa klo 12 Suomen aikaa.

Ottelukuviin

U19-maaottelu, EFT-turnaus, Kirchberg, Sveitsi

Suomi–Tshekki 9–7

1. erä: 0-1 02.53 Daniel Eremias (Jonas Kura), 0-2 04.35 Matyas Sindler (Petr Kolacny), 1–2 06.15 Justus Kainulainen (Lauri Laine), 2-2 16.35 Markus Salmi (Aaro Helin).
2. erä: 3-2 20.41 Joonatan Kovanen (Juuso Kekki), 3-3 26.43 Jakub Bursik (Filip Forman), 4-3 28.13 Justus Kainulainen, 4-4 29.28 Petr Kolacny (Ondrej Sadlo), 4-5 30.01 Josef Juha (Daniel Eremias), 5-5 30.38 Jasper Juuti, 6-5 33.10 Aaro Helin (Markus Salmi), 7-5 36.17 oma maali, 7-6 39.23 Matyas Sindler (Jakub Bocek), 8-6 39.51 Joona Rantala (Juuso Kekki).
3. erä: 8-7 56.03 Ondrej Sadlo (Matyas Sindler), 9-7 59.56 Joona Rantala (Justus Kainulainen) tm.