Suomen ja Ruotsin U19-poikien kamppailu yltyi perjantaina trilleriksi asti.

Voittaja selvisi vasta rankkareilla. Voitto kirjattiin Ruotsin hyväksi lopulta lukemin 7–6. Kamppailu oli Suomen toinen Sveitsissä pelattavasta neljän maan EFT-turnauksesta.

Ottelu oli monin tavoin kaksijakoinen. Maaleja ladottiin vuorotahtiin ja kummallakin oli hetkensä. Suomi aloitti ottelun hyvin avauserässä, mutta sitten tuli Ruotsi. Sama kaava jatkui toisessa erässä. Rankkareille asti Suomen tuikkasi Aaro Helin, joka tasoitti ottelun lukemiin 6–6 ajassa 57.04.

– Kaksijakoinen fiilis jäi. Välillä oltiin tosi hyviä ja välillä sitten tosi huonoja. Aika paljon tuli junnumaisia mokia, joista kaveri rokottaa kovalla prosentilla, Suomen ykkössentteri Joona Rantala kommentoi.

Suomen tehokkaimpia Ruotsia vastaan olivat Suomen parhaana palkittu Rantala (2+1) sekä kapteeni Eemeli Akola (1+2).

Atte Juutin valmentamat Suomen pojat päättävät EFT-turnauksensa lauantaina isäntamaa Sveitsiä vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17.00.

– Pallovarmuutta pitää lähteä parantamaan. Välillä pitää pystyä pallon kanssa vaihtamaankin, eikä aina lähteä roiskimaan sitä joka paikkaan. Siitä varmaan lähdetään huomiseen, Rantala pohti.

Kuva: Michael Peter/EFT 2017.
Lisää ottelukuvia täällä.

Joona Rantalan mietteitä videolla alla.

U19-poikien maaottelu, EFT-turnaus, Kirchberg, Sveitsi
3.11.2017 Ruotsi–Suomi 7–6 rl (2-2,0-2,4-2,0-0,1-0)

1. erä: 0-1 00.45 Juuso Kekki (Joona Rantala), 0-2 03.21 Eemeli Akola (Justus Kainulainen), 1-2 13.53 Oliver Liedberg (Albin Hedstal), 2-2 19.31 Lukas Sjöblom (Hedstal).
2. erä: 2-3 25.26 Rantala (Kekki), 2-4 33.28 Rantala (Akola).
3. erä: 3-4 42.05 Sjöblom (Hedstal), 3-5 43.24 Toni Rintala (Kainulainen), 4-5 46.53 Patrik Gustavsson (Oskar Block), 5-5 49.58 Block (Hedstal), 6-5 54.29 Adam Nilsson (Jacob Embretzen), 6-6 57.04 Aaro Helin (Akola).
Rl-kisa: 7–6 Liedberg.

Torjunnat: Viktor Kastengren, Ruotsi 3+10+5=18 ja Olli Kuisma, Suomi 8+7+2=17.
Parhaat pelaajat: Albin Hedstal, Ruotsi ja Joona Rantala, Suomi.