Video: Salibandyn rankkarisääntö mullistui - katso, mikä jatkossa on sallittua ja mikä ei

Katso tästä videosta, millainen rangaistuslaukaus salibandyssa on jatkossa sallittu ja millainen ei mene läpi.

Maajoukkuetähdet My Kippilä ja Miko Kailiala maalivahtiuhrinaan itse Kansainvälisen Salibandyliiton pääsihteeri Pi Piljelund kokoontuivat havainnollistamaan, millaiset rankkarit uusien sääntöjen mukaan hyväksytään ja millaiset eivät mene erotuomareilta läpi.

Hyväksytyn rangaistuslaukauksen määrittely on 1.7.2018 lähtien eteenpäin seuraava:

Rangaistuslaukausta suorittava pelaaja voi pelata palloa rajoittamattoman monta kertaa, ja liikkeen tulee olla keskeytyksetöntä kohti maalia. Liikkeen keskeytyksettömyys tarkoittaa, että pelaaja ja pallo eivät saa pysähtyä kokonaan tai liikkua maalista pois päin yhtäaikaisesti. Pelaajan liikkuessa eteenpäin pallon liikettä eteen- tai taaksepäin ei tarvitse seurata erotuomarin toimesta.

Pelaaja ei saa koskea palloon rangaistuslaukauksen aikana enää sen jälkeen, kun maalivahti on koskenut palloon tai pallo on osunut maalin tolppaan tai ylärimaan. Mikäli pallo osuu maalin tolppaan tai ylärimaan ja menee sen jälkeen maalivahdin kautta maaliviivan yli keskiviivan puolelta, maali on kuitenkin hyväksyttävä. Peliaika pysäytetään koko rangaistuslaukauksen ajaksi.

Kaikki kesän sääntömuutokset löydät koottuina täältä.

Katso kavalkadi sallittuja ja hylättäviä rankkariyrityksiä:

Jaa artikkeli