Vertaistuki ja ajatustenvaihto keskiössä salibandyn puheenjohtajapäivillä – "Älyttömän hyvä konsepti"

Seinäjoen puheenjohtajapäiville osallistui lähes 50 seuratoimijaa ja Salibandyliiton edustajaa.

Näyttelijä–yrittäjä Ismo Apell löi esityksellään alkutahdit salibandyn puheenjohtajapäiville perjantaina Seinäjoen Sokos Hotel Lakeudessa. Apellin huumorisävytteisen luennon jälkeen siirryttiin sujuvasti ruotimaan muun muassa seuratukia, seurakehittämistä, hyvää hallintotapaa sekä olosuhteita ja hallikonsepteja.

Tapetilla olivat myös muun muassa uusi urheilupalvelu Suomisport sekä juuri lanseerattu Jäsentutka, joka yhdistää väestörekisterin sekä salibandyn olosuhde- ja lisenssitiedot.
 
– Täällä tuli paljon sellaisia asioita esille, joita meidänkin seurassa juuri tällä hetkellä mietitään. Oli esimerkiksi erilaisia rahoituskysymyksiä ja tulevaisuuden asioita. Sellaista tietoa oikeastaan tulin hakemaankin. Älyttömän hyvä konsepti oli, Limingan Niittomiesten puheenjohtaja Jukka Teerikangas kehaisi.
 
Puheenjohtajapäivät alkoivat perjantaina alkuillasta ja jatkuivat aina lauantain aamupäivään asti. Puheenjohtajapäivien jälkeen ohjelmassa oli liittokokous Seinäjoki Areenalla.

Ensisijaisen tärkeää puheenjohtajapäivillä oli, että seuraihmiset pääsivät vaihtamaan kokemuksia toistensa kanssa. 

– Antoisa tilaisuus, erityisesti verkostoitumismahdollisuuden takia. Täällä pääsi tutustumaan eri seuratoimijoihin ja puheenjohtajiin. Tämä antoi meidän uudelle ja kehittyvälle seuralle mahdollisuuden vaikuttaa, saatiin kontakteja Salibandyliittoon ja muihin seuroihin sekä päästiin tavallaan sisäpiiriin. Sisältö oli hyvä, vuonna 2014 perustetun Lempäälä Sportin toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja Janne Kuisla kommentoi.
 
– Oli hyvät päivät. Vertaistuki ja ajatusten vaihto ovat tässä tärkeitä Jossain seurassa kun on esimerkiksi löydetty joku kiva juttu, niin sitä voidaan sitten siirtää myös muualle, keravalaisen Blackbirds Unitedin puheenjohtaja Juha Pitkä komppasi.
 
Puheenjohtajapäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa tässä konseptissa. Ensikommenttien perusteella tapahtuma oli onnistunut.
 
Jatkossa tarkoituksena on luoda toimintamalli, jossa joka toinen vuosi on puheenjohtajapäivät ja joka toinen toiminnanjohtajapäivät.
 
– Oli todella intensiiviset päivät. Osallistujat olivat hyvin mukana ja innostusta riitti pitkälle iltaan. Seuraihmiset palautteissaan sitten toki ratkaisevat, että oliko tämä hyvä konsepti näin. Omasta puolesta voin sanoa, että hyvältä kokeilulta vaikutti, Salibandyliiton kehityspäällikkö Mervi Kilpikoski pohti.

Kuvat: Juha Käenmäki.
 
Kuvatunnelmia puheenjohtajapäiviltä.

Jaa artikkeli