VeikkausTV näyttää suorina – TEHO Sport Suomen Cupin välierät huipentuvat

TEHO Sport Suomen Cupissa ovat tällä viikolla vuorossa kolme välierää, jotka nähdään kaikki suorina lähetyksinä VeikkausTV:ssä. Tänään klo 18.30 on vuorossa naisten semifinaali SB-Pro–Classic Nurmijärvellä.

Keskiviikkona klo 18.30 taistelevat miesten finaalipaikoista Espoossa Westend Indians ja SPV sekä Tampereella Classic ja Nokian KrP.

Naisten ensimmäinen välierä pelattiin jo 30. joulukuuta, ja siinä F-liiganousija FBC Loisto Turusta jyräsi ensimmäiseen cupfinaaliinsa kaatamalla vieraissa Kooveen 14-6.

Suomen Cupin finaalit mitellään 20. helmikuuta Riihimäen Cocks Areenalla. Lue lisää finaalihuipennuksesta

Tiistai 19.1. klo 18.30 Naisten välierä SB-Pro–Classic (samalla myös liigaottelu, lähetys myös Ruudussa)

Naisten välieräjoukkueista hallitseva cup- ja liigamestari SB-Pro on F-liigan sarjataulukossa kolmantena seitsemän pistettä kärjestä. Liigaa takavuosina pitkään dominoinut Classic puolestaan vaanii sijalla kuusi seitsemän pistettä SB-Prota perässä. Tämän kauden liigassa joukkueet ovat kohdanneet kahdesti: lokakuussa Pro voitti Nurmijärvellä 8-3, marraskuussa taas Classic Tampereella 7-3.

Täksi kaudeksi maajoukkuemaalivahti Tiltu Siltasen ja puolustaja Silja Eskelisen Ruotsiin menettänyt SB-Pro on tehnyt liigassa melko tasaista jälkeä, ja viimeisistä viidestä ottelustaan sillä on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Classic taas aloitti syksyllä liigan kolmella tappiolla kohentaakseen sen jälkeen otteitaan. Liigan viiden ottelun kuntopuntari näyttää silläkin kolmea voittoa ja kahta häviötä. Nuoria onnistuneesti sisään ajanut Classic sai viime liigakierrokselle pitkästä aikaa kokoonpanoonsa kokeneet Kristiina Kauppilan sekä Sanni Niemisen, ja maajoukkuepuolustaja Nieminen onnistui heti maalinteossa ja pohjusti voittomaalin Classicin kaataessa viikonloppuna sarjakakkonen SSRA:n jatkoajalla. Classic on pelannut liigassa jo viisi jatkoaikaa voittaen niistä neljä. Kolmesti on ratkaisun iskenyt joukkueen pisteykkönen Alisa Pöllänen.

Lue myös: Pääkallo.fi: VeikkausTV-ennakko: SB-Pro ja Classic kohtaavat tupla-panoksilla – ”Hän on tehnyt tällä kaudella kolme jatkoaikamaalia”

Keskiviikko 20.1. klo 18.30 Miesten välierä Westend Indians–SPV

Westend Indians ja SPV ovat F-liigan sarjataulukossa herkullisesti sijoilla seitsemän ja kahdeksan, ja joukkueet iskivät yhteen juuri sunnuntaina Indiansin hakiessa pisteen Seinäjoelta maalein 8-7. Kauden ensimmäisen liigakohtaamisen lokakuussa Espoossa Indians vei tuloksella 4-3.

Viime kierroksilla ilman loukkaantunutta ykkössentteriään Aaro Astalaa sinnitellyt Indians on pelannut kaikkiaan kuitenkin alavireisesti, kun viimeisimmistä kahdeksasta liigaottelusta kuusi on päättynyt tappioihin. Joulun jälkeen SPV on pelannut viisi ottelua voittaen niistä kolme, ja erityisen lupaavia ovat olleet esitykset kärkijoukkueita vastaan. Classicin vieraana SPV taipui vasta rangaistuslaukauskilpailussa, ja TPS:n joukkue löi vieraissa Ville Kuuselan jatkoaikamaalilla.

Indiansin pistekärjen tittelin jakavat 18 ottelua pelannut kapteeni Valtteri Kainulainen sekä kahteentoista kyennyt Aaro Astala, SPV:n pistehait taas ovat Joni-Arttu Sieppi ja Sami Koski.

Keskiviikko 20.1. klo 18.30 Miesten välierä Classic–Nokian KrP

Neljä edellistä liigamestaruutta ja viime kauden cupin pokaalin vienyt Classic on voittanut kaikki kauden 18 liigaotteluaan, ja joukkueen edellinen tappio tuli suosi sitten tammikuussa OLS:lle. Komeaa jälkeä on tehnyt myös Nokian KrP, joka kimmeltää liigan sarjataulukossa kakkosena 16 voitolla 20 ottelusta.

Classic on kokenut kaudella vain kolme pistemenetystä ottelun ratkaisemisen mentyä ylitöiksi: marraskuussa kaatui Nokian KrP jatkoajalla ja tammikuussa SPV rangaistuslaukauksilla ja viime lauantaina OLS jatkoajalla. Viimeisimmissä kahdessa pistemenetyksessä voi joku nähdä merkkejä Classicille harvinaisesta alavireestä. Nokian KrP puolestaan viilettää liigassa seitsemän ottelun voittoputkessa, kun joukkueen edellinen tappio on tuo marraskuun jatkoaikahäviö Classicille.

Toissa kaudella KrP kykeni yllättämään Classicin liigan runkosarjassa jatkoajalla, mutta sen jälkeen joukkue on ollut nokialaisille melkoinen mörkö oltuaan liian kova vastus niin liigassa ja viime kauden cupfinaalissa kuin syksyn avanneessa Super Cupissakin. Vaikka tämän kauden liigakohtaaminen jatkoajalla Classicille kääntyikin, se nostatti nokialaisten itseluottamusta haastajan noustua viimeisellä kympillä kolmen maalin takaa tasoihin.

Classicin pistekärjessä komeilevat urheilutoimittajien juuri vuoden pelaajaksi valitsema Sami Johansson sekä Eemeli Salin, KrP:llä taas Henri Johansson ja Joona Rantala.

Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli