Veera Kauppi johti Suomen naiset voittoon Tshekistä

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti oman EuroFloorball Tour -turnauksensa Malmössä vahvasti, kun viime MM-kisojen välierävastus Tshekki taipui maalein 5-1. Lauantaina Suomi saa vastaansa Sveitsin.

Mira Wickman ohjasi Suomen johtoon, mutta avauserä oli vielä Suomelta epävarmaa tekemistä, ja Tshekki pääsi vyöryttämään palloa Tiltu Siltasen vartioimalle maalille. Erän puolivälissä Nela Kapcova pääsi maalineduspainin päätteeksi läppäämään irtopallosta pelin tasoihin. Nina Rantala löysi kuitenkin Eliisa Alangon takatolpalta, ja Suomi pääsi tauolle 2-1-johdossa. Toisessa erässä otteet paranivat, ja Suomi vei sen 2-0 Veera Kaupin viimeisteltyä kahdesti poikkisyötöistä. Kolmannessa erässä Suomi piti eniten palloa juoksuttaen vastustajaa, ja ainoa osuma tuli ylivoimalla. My Kippilä merkkautti iltapäivän toisen syöttöpisteensä, kun Nina Rantala kiskaisi hänen tarjoilustaan loppunumerot seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppusummeria.

– Ei vielä kokonaan ehjä 60-minuuttinen, mutta kokonaisuutena hyvä peli meiltä, päävalmentaja Lasse Kurronen kiitti.
– Ensimmäisessä erässä vielä lähdettiin liian hätäisesti hyökkäämään ja tuli turhia pallonmenetyksiä, mutta erätauolla puhuttiin asiasta ja saatiin peliä selvästi järkevämmäksi. Parin loukkaantumisen takia ja muutenkin käytettiin rotaatiota, ja pelin vanhetessa mukaan tulleet pelaajat hoitivat osansa erittäin hyvin, Kurronen sanoi.

Salibandya, Malmö

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi – Tshekki 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

1. erä: 5.09 Mira Wickman (Oona Kauppi) 1-0, 11.51 Nela Kapcova (Denisa Ratajova) 1-1, 15.31 Eliisa Alanko (Nina Rantala) 2-1.
2. erä: 23.45 Veera Kauppi (My Kippilä) 3-1, 37.25 Kauppi (Wickman) 4-1.
3. erä: 52.30 Rantala (Kippilä) 5-1 yv.