Veera Kaupista kaikkien aikojen maalitykki naisten maajoukkueessa

Maajoukkueen tähtihyökkääjä Veera Kauppi nappasi tämän päivän Suomi-Sveitsi-ottelussa uuden ennätyksen nimiinsä. Hän on 85 maajoukkuemaalillaan nyt eniten maaleja mättänyt Suomen naisten maajoukkueessa.

Ennen päivän EFT-kamppailua alppimaan naisia vastaan hänen maalilukema oli 83. Tähän päivään asti ennätystä piti hallussaan maajoukkueuransa ja pelikentät jättänyt Eliisa Alanko 84:llä osumalla. Hän pelasi kaikkiaan kunnioitettavat 108 maaottelua (84+29=113).

Veera Kauppi ylsi ennätykseen 58. maaottelussaan. Kun Alankokin oli erinomainen viimeistelijä, mitä pitäisi sanoa Veera Kaupista. Täydellinen potenssiin x.

Ikää hänellä on vasta 24 vuotta, joten ennätyksiä ehtii kohentaa vielä useaan otteeseen, kenties muiden ulottumattomiin. Tämän päivän rekordin lisäksi hän pitää hallussaan muitakin maajoukkue-ennätyksiä. Eniten pisteitä kautta aikain ja eniten pisteitä yhdessä maaottelussa. Lisäksi hän jakaa ennätykset yhdessä maaottelussa tehdyissä maaleissa ja yhdessä ottelussa annetuissa syötöissä.

Tänään historiallinen osuma syntyi Suomi-Sveitsi-ottelun ensimmäisessä erässä, jossa hän viimeisteli kahdesti. Jälkimmäinen ja ennätyksen tuonut tuli rangaistuslaukauksesta rystyharhautuksella.

Tämän jälkeen ottelu keskeytettiin hetkeksi ja Kauppi kukitettiin Salibandyliiton toimesta.

Maestro itse suhtautuu uuteen merkkipaaluun vaatimattomasti, mutta kiitollisena.
– Tässä vaiheessa ennätys ei merkitse sinällään niin paljon kuin sitten aikanaan kiikkustuolissa, mutta olihan se tosi hieno hetki kotiyleisön edessä ja kun oli siinä se muistaminenkin. Tuli tippa linssiin ja seuraavassa vaihdossa vaikea keskittyä peliin.

– Olen tosi otettu siitä, kuinka kotiyleisö ja liitto muisti asian.

Katso kaikki maaotteluennätykset täällä.

Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli