Veera Kaupin juhlamaali ja yksi piste naisten saaliiksi Sveitsiä vastaan

Suomen naisten vahva avauserä suli lopulta 4–5-rangaistuslaukaustappioksi Sveitsiä vastaan Lempäälän EuroFloorball Tour -turnauksessa. Iltapäivän valopilkuksi jäi Veera Kaupin 85. maaottelumaali, jolla hän siirtyi maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen.

Suomen paras vaihe tänään oli avauserä, jossa Veera Kauppi livautti alakulmaan avausmaalin ja kieputti Sveitsin tasoituksen jälkeen juhlamaalinsa rangaistuslaukauksesta. Kun vielä Johanna Homi kiskaisi Sofia Leinon syötöstä takatolpan viereen 3-1, näytti kaikki hyvältä.

Suomen ote jäi kuitenkin ensimmäiseen erään. Toisessa Isabelle Gerig päätti Trine Sällströmin harhasyötöstä alkaneen hässäkän Suomen maalilla kavennukseen, ja kolmannessa erässä tuli lisää kylmää. Toisessa erässä rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Corin Rüttimann sijoitti yläkulmaan tasoituksen, ja perään Tanja Stella laukoi Sveitsin ensi kertaa edelle.

Suomen lopun myllytys ilman maalivahtia tuotti päätösminuutin alkuun yhteen pisteeseen riittäneen tasoituksen, kun Sofia Leino survoi pallon luukulta neljännellä kosketuksella ohi Monika Schmidin ennen kuin puolustaja sai tuupattua hänet poikittaisella mailalla sivuun.

Rangaistuslaukauskisassa Veera Kauppi jäi kuitenkin Suomen ainoaksi onnistujaksi.

Päävalmentaja Lasse Kurrosen ilme oli mietteliäs ottelun jälkeen.

– Tässä kohtaa tulee kysymyksiä, mutta aina ottelu jotain vastauksiakin antaa. Tänään ei jostain syystä pystytty vastaamaan Sveitsin korkeaan karvaukseen, eikä päästy paineen alta pois. Pallollisesti oli aika heikko esitys tänään meiltä.

– Paineen alla pelaaminen on tosi tärkeä teema MM-kisoja varten. Väitän, että vastustaja ei ollut tänään vielä parhaimmillaan. Voi olla, että piilottelivatkin aseitaan vielä ja siltikin oltiin omissa helisemässä.

– Oli meillä maalipaikkammekin, mutta vastustajan maalivahti pelasi varmaan elämänsä ottelun. Ei siinä mitään, ei ollut meiltä hyvä peli ja ansaitusti hävittiin.

– Oltiin vähemmän pallossa kuin eilen ja se näkyi. Paikat oli hoitaa peli varsinaisella peliajalla, mutta vastustaja oli tehokas omissaan ja pikkaisen helposti päästettiin ne maalintekosektoriin. Huomenna pitää Ruotsia vastaan olla huolellisuutta omissa käännöissä ja viimeistelyssä itsekin osua paremmin ja löytää se viimeinen hyvä syöttö, kertoi puolestaan Veera Kauppi, joka sai juhlia merkkipaalua kotiseutunsa yleisön edessä.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Sveitsi 4-5 rl. (3-1, 0-1, 1-2,)

1. erä: 7.51 Veera Kauppi 1-0, 12.52 Nathalie Spichiger (Vivien Kuhne) 1-1, 17.24 Veera Kauppi 2-1 rl, 17.58 Johanna Homi (Sofia Leino) 3-1.
2. erä: 23.49 Isabelle Gerig (Kuhne) 3-2.
3. erä: 53.58 Corin Rüttimann (Flurina Marti) 3-3, 54.59 Tanja Stella 3-4, 59.07 Leino (Sara Piispa) 4-4 im.

Rangaistuslaukaukset: Veera Kauppi Suomi (+) Isabelle Gerig Sveitsi (+) Trine Sällström Suomi (-) Andrea Wildermuth Sveitsi (+) Ella Sundström Suomi (-)

Torjunnat:
Tiltu Siltanen Suomi 2+7+4=13,
Monika Schmid Sveitsi 4+3+8=15.

Jäähyt: Suomi 2 min,, Sveitsi 2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tšekki.

Yleisöä: 594.

Suomen parhaana palkittiin Veera Kauppi.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli