Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi kutsuu kaikki ohjaajat ja valmentajat mukaan rakentamaan yhä turvallisempaa harrastus- ja urheiluympäristöä

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi kutsuu kaikki ohjaajat ja valmentajat mukaan rakentamaan yhä turvallisempaa harrastus- ja urheiluympäristöä!

Turvallisen harrastamis- ja urheiluympäristön merkitys on liikunnan kentällä korvaamaton. Salibandyliitto on yhdessä Suomen Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa edistämässä turvallista toimintaympäristöä, jossa urheilu tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia kaikille. Tämän tavoitteen tukemiseksi Suomen Olympiakomitea on yhdessä lajiliittojen, Suomen Valmentajien ja SUEK:n (Suomen urheilun eettinen keskus) kanssa luonut vastuullisen valmentajan verkkokurssin. Verkkokurssin tavoitteena on lisätä urheilutoimijoiden yhteistä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä.

Salibandyliitto haastaa kaikki lajin valmentajat ja ohjaajat suorittamaan verkkokurssin!

Valmentajien rooli turvallisen toimintaympäristön edistäjinä on ensisijainen.
– Meillä valmentajilla on väliä. Me näytämme mallia kaikille. Me luomme vielä parempaa ja turvallisempaa ympäristöä suomalaiseen valmennus- ja liikuntakulttuuriin. Me olemme tärkeitä, toteavat myös kurssinkin videoissa esiintyvät Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen ja Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Vastuullinen valmentaja verkkokurssi on suunnattu kaikille ohjaajille ja valmentajille – lajista, valmennuskokemuksesta tai -taustasta riippumatta. Kurssin voivat suorittaa palkatut ja vapaaehtoiset valmentajat ja ohjaajat, mutta myös muut liikunnan ja urheilun parissa toimivat tahot.
Verkkokurssi herättelee ajatuksia sekä antaa vinkkejä ja työkaluja vastuulliseen valmentamiseen ja turvallisen toimintaympäristön kehittämiseen. Verkkokurssi tarjoaa tietoa ja yhteisiä toimintatapoja, jotka helpottavat keskustelua ja suunnitelmien siirtämistä käytäntöön turvallisemman harrastus- ja urheiluympäristön rakentamiseksi – niin seuroissa kuin lajipiirissä laajemminkin.
Tule mukaan vastuullisen valmentajan verkkokurssille mistä ja milloin vain!

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on suoritettavissa paikasta ja ajasta riippumatta osoitteessa oppimisareena.fi. Kurssin hinta on 10 €/henkilö ja se maksetaan kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksulla katetaan järjestelmän ylläpitokuluja. Salibandyliiton tietojen mukaan kurssi on mahdollista suorittaa tämän vuoden loppuun saakka maksutta.

Kurssille pääseminen edellyttää rekisteröitymisen Suomisport-palveluun. Kurssin suoritettuaan osallistuja saa kurssista todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitililleen. Kurssisuoritus on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen valmennukseen.

Lisätietoa kurssista Olympiakomitean sivuilla (pdf)

Jaa artikkeli