Vastassa tuttuja nimiä – Suomi–Tšekki klo 17 suorana Salibandyliiton YouTube-kanavalla

Suomen naisten salibandymaajoukkue pelaa tänään ensimmäisen maaottelunsa liki puoleentoista vuoteen, kun vastaan asettuu klo 17 Eerikkilän kaukalossa Tšekki. Toinen kohtaaminen isketään huomenna samaan kellonaikaan, ja molemmat pelit striimataan suorina Salibandyliiton YouTube-kanavalla.

Ottelut selostaa Gabriel Airaksinen, ja asiantuntijakommentaattorina täydentää Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Eerikkilään eilen saapunut Tšekki on liikkeellä tiiviillä ryhmällä, jossa riittää myös Suomen pääsarjassa taitojaan näyttäneitä tähtiä. Luottomaalivahti Jana Christianova muistetaan Porvoon Salibandyseuran tolppien välistä ja puolustaja Hana Konickova NST:n väreistä. Denisa Ratajovan kolme mitalikautta SB-Prossa puolestaan huipentuivat kevään 2018 Superfinaalin mestaruusmaaliin.

Koronakaudet ovat koetelleet myös Tšekin maajoukkuetta, kun joukkue kokoontui edellisen kerran ennen viime kauden alkua, ja valmentaja Sascha Rhyner on saanut perehtyä pelaajiin lähinnä vain etänä.

Suomen ja Tšekin maajoukkueet ovat kaikkiaan kohdanneet kaukalossa 44 kertaa. Suomi on voittanut 36 kertaa, kolmesti on pelattu tasan ja viidesti on voiton vienyt Tšekki. Ensimmäisten kohtaamisten murskalukemien jälkeen asetelma on tasoittunut, ja viimeisimmät kolme kohtaamista ovat päättyneet yhden maalin erolla. Viimeksi Suomi ja Tšekki iskivät yhteen joulukuussa 2019 MM-pronssiottelussa, joka huipentui Veera Kaupin jatkoaikalaukaukseen. MM-kaukaloista on muistissa myös Hakametsän vuoden 2015 dramaattinen välierä, joka ratkesi viime sekunneillaan Tšekin omaan maaliin.

Tšekin maaotteluihin ilmoittama kokoonpano:

Maalivahdit

31 Lenka Remesova Florbal Zidenice
37 Jana Christianova Florbal Chodov

Puolustajat

3 Kristyna Lechnerova Florbal Chodov
4 Michaela Kubeckova 1. SC Vítkovice
9 Nela Jirakova Piranha Chur
10 Vendula Berankova Tatran Stresovice
11 Marie Havlickova Florbal Chodov
12 Hana Konickova Red Ants Winterthur
20 Kamila Paloncyova Zug United
28 Nikol Pekarkova Skorpions Emmental

Hyökkääjät

2 Eliska Chuda Florbal Chodov
5 Eliska Krupnova Pixbo
7 Tereza Hanzlikova Florbal Chodov
8 Lucie Cholinska 1. SC Vítkovice
16 Eliska Trojankova Zug United
17 Lucie Rezacova Skorpions Emmental
18 Magdalena Plaskova Red Ants Winterthur
24 Denisa Ratajova Pixbo
21 Martina Repkova Piranha Chur
23 Karolina Sucha Florbal Chodov

Kuvat: Ville Vuorinen

Tähän päättyi Suomen ja Tšekin edellinen kohtaaminen.

Jaa artikkeli