Varsinais- ja Keski-Suomen Urheilugaaloissa huomioitiin salibandyaktiiveja

Jyväskylässä ja Turussa viime viikon perjantaina ja lauantaina pidetyissä alueellisissa Urheilugaaloissa jaettiin palkinnot vuoden 2023 seuratoimijalle ja lajin edistämistyöstä.

Varsinais-Suomen Urheilugaala (Turku, Logomo)

Seuratoimija 2023
Johanna Helenius, SB Naantali

Perustelut: SB Naantalin tyttösalibandyvastaavana toimiva Johanna Helenius (artikkelikuvassa) on saanut naantalilaisen tyttösalibandyn kehittymään uskomattomalla tavalla. Johanna on itse mukana erilaisissa harrastajien rekrytoinneissa.

Johannan ansiokkaan työn kautta SB Naantalille on rakentunut neljän nuoremman ikäluokan pyramidin pohja (T8, T10, T12 ja T14). Hänen sinnikkäästä, johdonmukaisesta ja esimerkillisestä työstä voi moni ottaa mallia.

Lajin edistämistyö 2023
Julius Mella ja Joni Salo-oja, LoistoCast

Perustelut: LoistoCast on vuodesta 2020 alkaen toiminut tyttö- ja naissalibandyn äänitorvena. Podcastin takaa löytyy isot salibandysydämet omaavat Julius Mella ja Joni Salo-oja.

Syksyllä 2023 LoistoCast ja Salibandyliitto käynnistivät yhdessä tyttösalibandykiertueen tavoittaen kymmeniä tyttösalibandyn joukkueita- ja seuroja. Joni ja Julius ovat tehneet esimerkillistä työtä tyttö- ja naissalibandyn eteen ja tuoneet tyttö- ja naissalibandylle lisää positiivista ääntä ja näkyvyyttä.

Mella ja Salo-oja eivät olleet läsnä tilaisuudessa, joten palkinto luovutetaan heille sopivana ajankohtana tuonnempana.

TPS Salibandy arvostettiin ykköseksi seuraavissa kategorioissa:

Vuoden urheiluteko 2023: TPS Salibandy
Vuoden joukkue 2023: TPS Salibandy miesten edustusjoukkue
Sykähdyttävin urheilutapahtuma 2023: TPS Salibandyn Suomen mestaruudet
Vuoden akatemiaurheilija 2023: Jenna Saario, TPS Salibandy

Jenna Saario palkittiin vuoden 2023 akatemiaurheilijana. Kuva: Henry Toivari

Keski-Suomen Urheilugaala (Jyväskylä, Scandic Laajavuori)

Seuratoimija 2023: Ilmari Pitkänen, Happee
Perustelut: ”Impo” on valmentanut Happeen juniorijoukkueita useita kausia oman työnsä ohella. Pitkäjänteinen työ on tarjonnut erinomaisen ympäristön nuorille salibandyn pelaajille kasvaa ja kehittyä kohti salibandyn huippua.

Lajin edistämistyö 2023: Markku Sundvall, KeSSet
Perustelut: Markku on Keski-Suomen Salibandyerotuomarit ry pitkäaikainen toimija, kouluttaja ja erotuomariasettelija. Monen vuosikymmenen kokemus ja työ salibandyn parissa on näkynyt niin erotuomareiden kuin pelaajien keskuudessa kunnioituksena.

Sundvall oli estynyt tilaisuuteen. Palkinnon hänen puolestaan vastaanotti Salibandyliiton aluepäällikkö Jaakko Kaistinen.

O2-Jyväskylä huomioitiin Gasum Lasten ja nuorten Tähtiseura – kannustuspalkinnolla.

Huomionosoituksia on luvassa vielä perjantaina 2.2. pidettävässä Hämeen Urheilugaalassa Tampereella.

Ilmari Pitkänen (vas.) palkittiin vuoden 2023 seuratoimijana Keski-Suomen Urheilugaalassa. Palkinnon luovutti Salibandyliiton hallituksen jäsen Mikko Seppälä. Kuva: KIHU
O2-Jyväskylän urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen ja valmennuspäällikkö Joonas Kaasalainen vastaanottivat Gasum Lasten ja nuorten Tähtiseura -kannustuspalkinnon. Kuva: KIHU

Artikkelikuva: Tiina Koivisto

Jaa artikkeli