Vapaaehtoinen Sanna Pusa on valmiina Superfinaaliin

Tänä vuonna Superfinaalin moninaisiin järjestelyihin osallistuu noin seitsemänkymmentä vapaaehtoista.

Kuten aiemmissa Superfinaalitapahtumissa, myös lauantaina 21.4. vapaaehtoiset toimijat ovat tärkeässä osassa, kun kolmas Superfinaalipäivä Hartwall Arenalla koittaa.

Keskiviikkona 11.4. heitä oli koolla Hartwall Arenan uumenissa tutustumassa olosuhteisiin ja kuulemaan Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruunin vetämää ”staff-infoa”.

Ensin käytiin läpi aikataulutusta. Hartwall Arenaa ryhdytään varustamaan lauantaita silmällä pitäen jo torstaina, kun rakennustyöt pääsevät käyntiin. Työ jatkuu perjantai-iltaan saakka, jotta lauantaina kaikki on valmiina finaalipäivää varten. Aikataulu on huolella suunniteltu ja pientä pelivaraa jätetty mahdollisia viime hetken yllätyksiä varten. Bruun kertoi myös lukuisan määrän käytännön asioita ja mitä vapaaehtoisilta odotetaan. Sitä iloista asennetta. Lopuksi vapaaehtoiset pääsivät vielä kiertämään hallin ja tutustumaan tiimiensä muihin jäseniin.

Yksi vapaaehtoisista on Jyväskylästä Helsinkiin saapunut Sanna Pusa. Hän toimii akkreditoinnin päällikkönä. Pusan vetämän akkreditointitoimiston kautta halliin saapuvat oikeastaan kaikki ne henkilöt, jotka eivät tule paikalle katsojina.

– Käytännössä akkreditoidut ovat niitä henkilöitä, jotka tunnistaa kaulanauhassa riippuvasta kulkuluvasta, johon on merkitty millä alueilla he voivat liikkua hallissa. Heitä ovat vapaaehtoiset, muu järjestelyorganisaatio, median edustajat, esiintyjät, joukkueet ja näytteilleasettajat. He saapuvat meidän pisteen kautta sisään ja siellä jaamme etukäteen laadittuja nimilistoja vastaan sitten erilaisin oikeuksin merkittyjä kulkulupia näille henkilöille, Pusa kertoo toimenkuvastaan

Sanna Pusa on ensimmäistä kertaa Superfinaalissa vapaaehtoisena.
– Olen aikaisemmin miettinyt, että olisi kiva osallistua Superfinaaliin jollain tavoin. Salibandyliitossa tällä hetkellä töissä oleva ystäväni Henkka (Henri Pelkonen) kysyi mukaan. Ajattelin, että nyt on oikea aika lähteä katsomaan mitä on tarjolla. Ja mukavaltahan tämä kuulostaa.

Aiempaa kokemusta tapahtumajärjestelyistä häneltä kuitenkin löytyy.  
– Jyväskylässä olemme muutaman kerran järjestäneet Opiskelijoiden salibandyn Suomen mestaruuskisat seuramme Liikunnan Riemun kanssa. Sieltä se into on lähtenyt salibandyn seuraamiseen ja salibandytapahtumissa käymiseen. Olen harrastanut ja pelannut sählyä pienestä pitäen eri yhteyksissä, mutta en varsinaisesti pelaa salibandya, Pusa tarkentaa lajitaustansa.

Todettakoon, että hiihtosuunnistuksessa Sanna Pusa kolkuttelee maajoukkueen portteja, vaikka hän ei asiaa tuo julki pikahaastattelussa.

Millä mielin odotat Superfinaalia?
– Tosi innoissani. On mukava päästä näkemään tapahtuma paikan päällä. Toivon, että tulee tiukkoja pelejä ja että yleisö innostuu kannustamaan joukkueita jopa hurmokseen asti. Sellaista on nähtävissä nyt käynnissä olevissa miesten välierissä Happeen ja Nokian KrP:n välillä. Samaa toivoisin Superfinaaliin.

Jyväskylästä saapuvana et varmaan laita pahaksi, jos Classicin vastustajaksi miesten Superfinaaliin tupsahtaisi Happee?
– No en, mutta jos Happee on finaalissa niin silloin voi työtehtäviin keskittyminen herpaantua. Siinä mielessä Nokian KrP voisi olla sopivampia finalisti, kuuluu Sanna Pusan diplomaattinen vastaus naurun kera.

Teksti ja kuva: Markku Huoponen

Jaa artikkeli