Valmentajalisenssistä potkua arjen valmennukseen

Perusfaktat:

Pöytäkirjaan merkityillä valmentajalla tulee olla kilpa- tai valmentajalisenssi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa kaudella 2015-2016.

Hinta: 25 €. Sporttiturvalla 34 €.

Sisältää käyttöoikeuden  materiaalipankkiin Floorball Centre sisältäen mm.

• yli 3000 fysiikkaharjoitetta

• yli 600 lajiharjoitetta

• piirto-ohjelman

• valmennuskoulutusmateriaalia

• Säbämestari-verkkokoulutusmateriaalin

fbc_sbmestarikoulutus.jpg fbc_piirtotyokalu.jpg

 

Valmentajalisenssi uusiutuu kaudelle 2015-16. Tarkoitus on tukea valmennusosaamisen lisäämistä verkkopalvelun avulla. Valmentajalisenssin sisältöihin on panostettu erityisen paljon valmentajan arkityön näkökulmasta.

Valmentajalisenssi muuttuu tulevalle kaudelle uusien kilpailusääntöjen mukaisesti pakolliseksi. Vastuullisena toimijana Salibandyliitto haluaa varmistaa että tavoitteellisen kilpatoiminnan sekä juniorisarjojen toimihenkilöt ovat lisenssijärjestelmän kautta rekisteröityneitä toimijoita. Kattavalla ja ajan tasalla olevalla rekisterillä tehostuu myös molemminpuolinen viestintä ja vuorovaikutus lajin sisällä.

Merkittävin muutos valmentajalisenssissä on lisenssin lunastaneille räätälöity uusi sähköinen Floorball Centre -palvelu, joka tulee toimimaan 1.8. alkaen sekä salibandyvalmennuksen tietoresurssina että valmentajan henkilökohtaisena työkaluna valmentamisen arjessa. Salibandyliiton valmennuskoulutuksen keskittyessä tukemaan valmentajan kehittymistä valmentajapolulla, antaa lisenssi ja uusi palvelu apua arjen laadukkaaseen tekemiseen. Kun lisenssijärjestelmän sisällöt yhdistetään valmennuskoulutukseen, nousee yksittäisen valmentajan vaikuttavuus pelaajan ja joukkueen kehittämisessä seuraavalle portaalle.

Floorball Centre -palvelu tarjoaa kaiken tasoisille valmentajille harjoitemalleja lajiharjoittelusta ja oheisharjoittelusta. Palvelussa olevien erilaisten työkalujen avulla, kuten mm. piirtotyökalun avulla valmentajat voivat suunnitella ja piirtää omia harjoitteita. Palvelusta löytyy myös ensimmäinen valmentajakoulutuksen kokonaisuus verkkokoulutusmateriaalina eli starttikoulutus Säbämestari, joka on tarkoitettu aloittaville valmentajille ja ikäluokkia D-G–junioreiden valmentajille. Palveluun tuotetaan uutta sisältöä kauden aikana ja valmentajille lähtee kuukausittain uutiskirje ajankohtaisista asioista.

Lisätiedot: Kim Sällström, 0400 529 003.

 

Jaa artikkeli