Välierissä joukkueita kahdelta sarjatasolta – ketkä etenevät TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin?

TEHO Sport Suomen Cupin välieräpareina Jymy – Tor ja OLS – Classic.

Miesten TEHO Sport Suomen Cup on edennyt loppiaisena 6. tammikuuta käytävään välierävaiheeseen, ja 10 000 euron voittopotista taistelee kaksi Salibandyliiga- ja kaksi Divari-joukkuetta.

Mielenkiintoisen asetelmasta tekee se, että 20. tammikuuta pelattavassa finaalissa kohtaavat varmuudella eri sarjatasojen joukkueet. Divari-joukkueiden mittelössä pelaavat Nurmon Jymy ja Loviisan Tor, kun taas Salibandyliiga-joukkueiden paremmuutta mittaavat toisessa välierässä Oulun Luistinseura ja Tampereen Classic.

Nurmon liikuntahalli tarjoilee loppiaisena todellista Cup-romantiikkaa, kun pohjalaisisännät vastaanottavat loviisalaisvierailijat. Viime kaudella kaikki yllättänyt Jymy on jatkanut mainioita otteitaan Divarissa myös kuluvalla kaudella. Ajoittain kärkipaikallakin käyneet nurmolaiset majailevat tällä hetkellä neljäntenä. Kärkiporukka on äärimmäisen tasaväkinen, ja eroa sarjakärki M-Teamiin on ainoastaan kaksi pistettä.

Jymyn taipaleelle TEHO Sport Suomen Cupissa on mahtunut kaksi selvänumeroisempaa voittoa. MSM ja Josba kaatuivat maalein 10–2 ja 9–2, mutta puolivälierissä Lappeenrannan NST tarjosi todella kovan vastuksen nurmolaisille. Neljä maalia iskenyt Martti Lamminmäki ja peräti kuusi maalisyöttöä kirjauttanut Lauri Lehtimäki olivat lopulta ratkaisijoita Jymyn 8–7-voitossa.

Lauantain vierailija Loviisan Tor on tasapisteissä Jymyn kanssa Divarissa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran, ja silloin pisteet jäivät Nurmoon maalein 5–3. Torin käsittelyssä ovat joutuneet tämän vuoden Cupissa taipumaan Keravan Blackbirds (4–2), M-Team (11–3) ja viimeisimpänä Kirkkonummi Rangers (10–6).

Puolivälierän tiukassa kamppailussa Rangersia vastaan Jonas Hällfors summasi tehot 2+1, ja hän onkin ollut joukkueensa tärkeimpiä pelaajia hyökkäyspäässä koko kauden ajan. Kahdessa TEHO Sport Suomen Cupin ottelussa Hällfors on summannut pisteet 4+3=7.

Oulun Luistinseura isännöi miesten toista välierää Kastellin monitoimitalossa. Salibandyliigassa yhdeksännellä sijalla olevan OLS:n ei ole tarvinnut reissata maakunnissa tämän kauden TEHO Sport Suomen Cupissa, sillä ensimmäiseksi vastustajaksi osui oululainen Merikoski SBT, ja toisella kierroksella Luistinseura isännöi tamperelaista Kooveeta.

Oulun paikallismittelö päättyi liigajoukkueen voittoon 8–3-numeroin. Puolivälierissä Kastellissa nähtiin huima trilleri, kun OLS:n ja Kooveen ottelu venyi jatkoajalle. Tatu Kiipeli oli juhlittu sankari, kun hän sinetöi kotijoukkueelle 8–7-voiton rangaistuslaukauksesta.

Oululaisten kuntoa loppiaisena mittaa ennakkosuosikki Classic, jonka meno on ollut vakuuttavaa liigakentillä. Hallitsevat Suomen mestarit pitävät piikkipaikkaa hallussaan kahdeksan pisteen erolla EräViikinkeihin. Classicin tilastoissa ole vielä ainuttakaan tappiota varsinaisella peliajalla.

TEHO Sport Suomen Cupissa Classic kaatoi ensin Turun Palloseuran Mynämäellä jatkoajan jälkeen 4–5 ja puolivälierissä raumalaisen SalBan 9–2. Tehopisteet ovat jakautuneet Cupissa tasaisesti, mutta maajoukkueestakin tutut Eemeli Salin, Sami Johansson ja Joonas Pylsy ovat iskeneet neljä pistettä mieheen. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Classicin niukkaan 7–5-voittoon Kastellissa, joten altavastaaja OLS on osoittanut pystyvänsä hyvänä päivänä haastamaan liigakärjen.

TEHO Sport Suomen Cupin miesten välierät:

La 6.1. klo 17:00 Nurmon Jymy – Loviisan Tor, Nurmon liikuntahalli Seinäjoki
La 6.1. klo 18:00 OLS – Classic, Kastelli Oulu

Teksti: Anssi Karjalainen
Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli