Välieräavaus Happee - Erä ISTV:ssä: Valmentajat uhkuvat itsevarmuutta

Tapanilan Erä oli viime kevään pudotuspeleissä ainoa joukkue, joka pystyi niistämään ensimmäiseen mestaruuteensa rynnineeltä Happeelta kaksi voittoa. Erä ahdisti keskisuomalaiset aina viidenteen kohtaamiseen, jonka nämä toki veivät kotonaan Jyväskylän Monnarilla vakuuttavasti 11-5.

– Kaikki on ookoo, koko joukkue terveenä ja hyvällä fiiliksellä lähdetään sarjaan, Happeen mestarivalmentaja Seppo Pulkkinen myhäilee illan avauksen alla.
Puolivälierissä Erä shokeerasi mestarisuosikkeihin luetun Classicin suoraan kolmessa ottelussa Happeen tiristäessä yhtä nopean jatkopaikan OLS:lta. Erän otteet on Keski-Suomessa toki tutkittu ja tarkasteltu, mutta:
– Mitään yllättävää ei itse asiassa löytynyt. Me itse lähdemme jatkamaan samaa vahvaa puolustamista kuin OLS-sarjassa ja hyödynnämme omat tekopaikkamme vielä paremmin.
Suurin muutos viime kauteen on, että Happeen valmennuksessa urakoinut Jyri Korsman prosessoi analyysinsä nyt kilpailija Erän penkin takana. Seppo Pulkkinen kuittaa keikauksen kuitenkin taattuun play off -tyyliin:
– Hyvä valmentaja tuo aina lisäetua kaikille joukkueille…

Lue Ilta-Sanomista Jyri Korsmanin mietteet: ”Onhan se valtava tunnelataus mennä Jyväskylään hirviteatteriin, kun siellä lähes kaikki ovat tuttuja”

Runkosarjassa Erä ei vielä kyennyt Happeeta tosissaan haastamaan. Lokakuussa hirvilauma vei pisteet Vantaan Energia Areenalta maalein 9-4, ja helmikuussa ero oli Jyväskylän Monnarilla yhtä selvä 7-2.

Erä on kuitenkin nyt kauden parhaassa vireessään.
– Erinomaiset fiilikset, ja keväthän onkin näissä hommissa kauden parasta aikaa, Erä-luotsi Petteri Bergman herkuttelee.
– Kun joukkue on terve, positiivinen, yhtenäinen ja kaikin puolin hyvässä vireessä niin mikäkös tässä.
Mestareidenkin taso toki tiedetään.
– Happee on energinen, liikkuva ja suoraviivainen vauhtijoukkue.

Myöskään Bergman ei nosta Jyri Korsmanin loikkausta Erän puolelle sarjan isojen asioiden joukkoon.
– Meillä on erinomaisesti rakennettu valmennus- ja taustaryhmä, jossa jokaisella on oma roolinsa. Valmistaudumme jokaista vastustajaa varten mahdollisimman hyvin, joten valmistautuminen Happeen kohtaamiseen ei eroa mitenkään Classic-sarjasta. Keskittyminen tähän alkoi heti puolivälierien ratkettua, Bergman muistuttaa.

Happee, Jyväskylä – Tapanilan Erä, Helsinki

To 19.3. klo 18:30 Happee – Erä, Monitoimitalo Jyväskylä (ISTV)
La 21.3. klo 17:00 Erä – Happee, Energia Areena Vantaa
Su 22.3. klo 15:45 Happee – Erä, Monitoimitalo Jyväskylä (YLE TV2)
Ti 24.3. klo 18:30 Erä – Happee, Energia Areena Vantaa (tarvittaessa)
Ke 25.3. klo 18:30 Happee – Erä, Monitoimitalo Jyväskylä (tarvittaessa) (VeikkausTV)

Jaa artikkeli