Topias Simonen P21

Vahvistus salibandyn T21- ja P21-SM-sarjajoukkueille

Ohessa Salibandyliiton vahvistus tartuntatautilaissa tarkoitetun ammattilaisurheilun määritelmästä.

Vielä keväällä 2021 Olympiakomitean koronarajoituksia koskeva ohjeistus perustui siihen lähtökohtaan, että ”aikuisten harrastustoiminnalla tarkoitetaan yli 20-vuotiaiden toimintaa”. Sama lähtökohta toteutui myös useimpien viranomaisten linjauksissa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kaikki eri lajiliittojen junioritoiminta sisältyi lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Nyt joulukuussa 2021 koronapandemian uusimpien rajoitusten määrittelyssä rajanveto aikuisten ja nuorten harrastustoiminnan välillä on vedetty 18 ikävuoteen. Koska tällainen linjaus tarkoittaisi käytännössä suomalaisen huippu-urheilun kannalta tärkeiden ylimpien juniorisarjojen (A-juniorit/U20/U21) keskeyttämistä, Suomen Olympiakomitean on tarkentanut linjaustaan koskien tartuntatautilaissa tarkoitetun ammatti- ja huippu-urheilun määritelmää. Olympiakomitean 29.12.2021 päivittämässä ohjeistuksessa todetaan seuraavasti:

”Ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, ylimmän nuorten kansallisen sarjatason, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat.”

Edellä mainitun perusteella Suomen Salibandyliitto ry jatkaa ylimpien juniorisarjojensa eli käytännössä T21- ja P21-SM-sarjojen toimintaa alkuperäisen sarjaohjelman mukaisesti ja katsoo, että näiden sarjojen joukkueiden toimintaan tulee soveltaa samoja toimintaohjeita kuin muuhunkin ammatti- ja huippu-urheiluun.

Lue myös: Koronainfo 29.12.2021: Näin salibandytoimintaa jatketaan

Jaa artikkeli