Vahvaa kautta pelaavan Kooveen runko jatkaa myös ensi kaudella

Niin Kooveen avainpelaajat kuin valmennuskin jatkavat seurassa myös ensi kauden naisten Salibandyliigassa.

Kooveen naiset päättävät tämän kauden runkosarjan tulevana lauantaina ja jatkavat pelejäänSalibandyliigan ”välisarjassa”. Vaikka kautta ei ole vielä saatu loppuun ja tavoitteita riittää tällekin kaudelle, on joukkueen taustoilla tehty myös työtä kauden 2019-20 eteen.

Sopimustilanne niiltä osin, kun sen voi julkistaa, on hyvä ja joukkueen tämän kauden runko jatkaa myös ensi kaudella. Työ joukkueen rakentamiseksi jatkuu ja hahmotelmia on myös tulevan kauden pre-seasonia varten. Näistä asioista tiedotetaan myöhemmin, kun suunnitelmat varmistuvat.

Kooveen naisten joukkue koki viime kauden lopuksi merkittäviä pelaajamenetyksiä, mutta onnistunut harjoituskausi ja ennakkoluuloton lähtö kauteen ovat poikineet erittäin vahvoja esityksiä tällä kaudella. Joukkueen kärkihahmoina ovat häärineet Mia Vallenius ja Ellinoora Huotari, mutta myös joukkueen kapteeni Henna Tapani on pelannut erinomaista kautta ja ”nuoriso-osaston” kaksoset Julia ja Jemina Ruostila ovat ottaneet koko ajan vahvempaa roolia joukkueessa.

Joukkueen päävalmentaja Kari Lehtisalo:
– Työnteko jatkuu, mutta joukkue on pelannut vahvan auden. Meillä on toki ollut pieni rosteri, mutta toisaalta olemme löytäneet oikeat lääkkeet erilaisissa tilanteissa kauden aikana voittojen ottamiseksi. Ei meillä ole mitään syytä tyytyväisyyteen, sillä niin sanotut tosipelit alkavat vasta nyt.

Valmennuspuolella Kari Lehtisalon sopimus jatkuu ja joukkueen fysiikkavalmentaja Jari Halosen sopimusta jatkettiin myös tulevalle kaudelle. Valmennustiimiin saatiin kiinnitettyä Henna Hukkanen, joka on ottanut vastuuta henkisestä valmennuksesta ja Henna jatkaa joukkueen valmennuksessa myös tulevalla kaudella. Valmennustiimi täydentynee vielä yhdellä valmentajalla ennen seuraavan kauden alkua.

Kaudelle 2019-20 joukkueen pelaajista sopimus on olemassa seuraavien pelaajien kanssa:

Maalivahdit:

Sara Aaltonen
Anette Knuutinen
Noora Laakso

Kenttäpelaajat:

Tuulia Aho
Camilla Granqvist
Emmiina Hapuoja
Johanna Homi
Ellinoora Huotari
Aino Lahti
Jemina Ruostila
Julia Ruostila
Roosa Salmela
Henna Tapani
Lyylimaija Toivola
Mia Vallenius

Päävalmentaja Kari Lehtisalo:
– Meillä on tähtäimessä vielä muutaman sopivan pelaajan saaminen rosteriin ja Kooveeseen ensi kaudelle. Töitä tehdään koko ajan eikä kaikista asioista voi tässä vaiheessa kautta tietenkään tiedottaa. Uskon, että meillä on positiivista kerrottavaa seuraavien viikkojen kuluessa.

Kooveen naiset pelaavat seuraavan kerran kotonaan välisarjojen alkaessa. Tiukan sarjatilanteen takia ohjelmasta ei ole tietoa, mutta sekin selviää, kun varsinainen runkosarja saadaan loppuun paikallispelissä Classicia vastaan ensi lauantaina.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli