Usein kysyttyjä kysymyksiä: Salibandyliiton juniorisarjojen ottelulähetykset

Salibandyliitto on tehnyt yhteistyösopimuksen Gamesaver-palvelun ja SolidSport-palvelun kanssa kaudeksi 2019-2020 juniorisalibandyn (A-junioreista nuorimpiin junioreihin) kuvaamisesta ja lähettämisestä näiden palveluiden kautta.

Uutinen ja lisätietoja Salibandyliiton tekemistä yhteistyösopimuksista löytyy täältä.

Tähän artikkeliin on kerätty Q & A -osio vastaamaan keskeisiin kysymyksiin liittyen yhteistyösopimuksiin.

Q: Onko mahdollista edelleen striimata juniorijoukkueiden otteluita YouTuben kautta?

A: Kyllä on. Salibandyliiton solmimat sopimukset Gamesaverin ja SolidSportin kanssa koskevat junioriotteluiden kaupallista striimausta – toisin sanoen maksullisia striimejä. Edelleen siis YouTuben tai muiden vastaavien palveluiden kautta otteluiden lähettäminen on täysin luvallista, kunhan niiden katsominen on maksutonta. Salibandyliitto kuitenkin suosittelee tutustumaan Gamesaverin ja SolidSportin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Q: Miten voin lähettää juniorijoukkueeni otteluita Gamesaverin tai SolidSportin kautta?

A: Tämä onnistuu ottamalla yhteyttä mainittuihin palveluntarjoajiin. Jokaisen lähetyksiä tuottavan juniorijoukkueen tulee tehdä oma sopimus palveluntarjoajan kanssa. Gamesaverin tai SolidSportin yhteistiedot ovat seuraavat:

Yhteyshenkilö Gamesaver:
Karri Tuominen, Operations & Community Manager
sposti: karri(at)gamesaver.net
puh. 040 766 8576

Yhteystiedot SolidSport:
sposti: sales(at)solidsport.com
puh. 0207304160.

Q: Miksi Salibandyliitto on tehnyt sopimuksen Gamesaver ja SolidSport-palveluiden kanssa?

A: Salibandyliitto on tehnyt nämä sopimukset siksi, että Salibandyliiton kilpailusääntöjen 6 §:n mukaan lajia koskevat ja kilpailutoimintaan liittyvät sähköisen viestinnän sopimukset on hyväksytettävä liitossa ja liitolla on etuoikeus niiden tekemiseen. Tarkoituksena on, että urheiluseurat voivat antaa joukkueilleen mahdollisuuden kuvata, lähettää ja toistaa omia pelejään. Tekemällä sopimuksen jommankumman toimijan kanssa seuroilla ja/tai joukkueilla on mahdollisuus ansaintaan tilausmaksuista ja halutessaan mainosmyynnillä, ja siten hankkia rahoitusta toiminnalleen.

Q: Miksi Salibandyliitto on tehnyt yhteistyösopimuksen juniorisarjojen ottelulähetyksistä kahden eri toimijan kanssa?

A: Videopalvelu-/striimausmarkkinat kehittyvät tällä hetkellä voimakkaasti. Salibandyliitto on kartoittanut alan toimijoita ja päätynyt sen perusteella tekemään yhteistyösopimuksen kahden varteenotettavan toimijan kanssa. Salibandyliitto on halunnut, että seurat saavat itse valita kumppanin kaupallisiin lähetyksiin näistä kahdesta toimijasta.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli